A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727565099.9606.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

O firma japoneza a prezentat un telefon mobil care masoara pulsul
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-03-2013, ora 17:03

O firma japoneza a prezentat un telefon mobil care masoara pulsul

Articol de Cristian Amariei

O firma japoneza a prezentat luni un telefon mobil care poate masura pulsul utilizatorului. Fujitsu intentioneaza sa comercializeze in cursul anului viitor telefonul care va permite strangerea de date referitoare la sanatate la serviciu sau acasa, fara a mai fi nevoie de instrumente de masurare speciale, relateaza AFP.

Aparatul functioneaza prin masurarea variatiilor de stralucire ale fetei unei persoane, cauzate de fluxul sanguin. Tinand smartphone-ul indreptat spre fata cinci secunde, aparatul poate masura nivelul hemoglobinei, folosindu-se de calitatea acestei proteine de a absorbi lumina verde din spectrul vizibil. Sistemul poate elimina din calcul miscarile capului sau alte perturbari, oferind o estimare precisa a ritmului cardiac, au asigurat cercetatorii de la Fujitsu.

Firma a precizat ca dispozitivul poate fi instalat si pe alte suporturi in afara de telefon, cum ar fi ecranul televizorului sau o oglinda.

'Poate fi folosit in domeniul securitatii, de exemplu in locurile publice sau in punctele de control din aeroporturi, pentru depistarea oamenilor bolnavi sau care se comporta suspect', arata Fujitsu intr-un comunicat.

Sursa: AGERPRES

Foto: newlaunches.com

     
Tag-uri: telefon, puls, inventie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii