ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-06-2014, ora 16:07

O femeie primea ajutor social, fara sa stie ca are in cont 14 miliarde de lei vechi

Articol de Cristian Amariei

La 75 de ani, Paraschiva Briceag din Musatesti este, cu siguranta, unul dintre cei mai bogati pensionari din Arges. Femeia are in cont suma de 14 miliarde de lei vechi si, cu toate acestea, primea si 142 de lei pe luna de la stat ca venit minim garantat.

Totul a fost descoperit de Curtea de Conturi, care a inceput sa verifice beneficiarii de ajutoare sociale din judet.

Curtea de Conturi a descoperit ca la Finante s-a platit, pe numele Paraschivei Briceag, un impozit pentru o dobanda de 7.500 de lei, la un cont bancar. Prin calcul, a reiesit ca respectivul depozit are o valoare de peste 14 miliarde de lei vechi, scrie universulargesean.ro.

Inspectia Sociala a declansat, la cererea Curtii de Conturi, verificarea persoanei in cauza, care, se dovedeste, ca a beneficiat, in paralel cu imensa suma din cont, si de plata venitului minim garantat vreme de peste doi ani si jumatate. Potrivit inspectorului social din Musatesti, Paraschiva Briceag este o femeie de 75 de ani, cu un venit de doar 350 de lei, dintre care 142 ii primea de la stat si cea care a facut-o miliardara fara stirea ei este chiar fiica sa.

"Batrana este bolnava si amarata. Depozitul pe numele ei l-a deschis fiica sa, care e arhitecta sau asa ceva, in alta parte, in alt judet", a declarat asistentul social din Musatesti.

Foto: ziarulunirea.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii