ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-12-2014, ora 13:36

O eleva de 14 ani a vrut sa se sinucida, dupa ce colegii i-au lasat mesaje rautacioase pe Facebook

Articol de Madalina Irimia
O eleva de clasa a opta din Botosani a incercat sa se sinucida din cauza comentariilor rautacioase de pe Facebook, facute de colegii ei. Parintii au fugit cu fata la spital, iar medicii au decis sa o tina internata o perioada.

Cosmarul elevei de clasa a opta din Botosani a inceput dupa ce si-a facut cont pe Facebook, informeaza Romania TV. inca din prima zi, colegii i-au lasat comentarii rautacioase. Cuvintele dure au facut-o sa refuze sa mai mearga la scoala.

Eleva a fost umilita pe Facebook de colegii de clasa in mod constant. Astfel, a ajuns in pragul disperarii si, pentru ca nu a mai suportat jignirile, a incercat sa-si puna capat zilelor. Parintii au gasit-o pe copila la timp si au dus-o la spital, unde a fost internata pentru cateva zile. Acum ea face terapie. "Aceasta fetita, din cauza acestui proces de abuz, putem sa ii spunem abuz emotional de hartuire, a dezvoltat o simptomatologie depresiva anxioasa, ceea ce a determinat aparitia unor idei suicidare", a declarat Laura Jijie, psihiatru.

Fata are doar 14 ani, o varsta foarte dificila, spun specialistii. "Ei au nevoie de comunicare, acceptarea din partea colegilor de varsta si a grupului este cel mai important lucru, mai important decat orice altceva. Se simt atacati, vulnerabili, chiar sunt", a spus Mihaela Ghircoias.

Fenomenul este ingrijorator, spun medicii. Numarul adolescentilor care au tendinte sinucigase din cauza faptului ca sunt criticati sau stigmatizati de colegi pe site-urile de socializare a crescut in ultima perioada.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii