ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-01-2016, ora 10:02

O eleva de 11 ani a luat scorul MAXIM de IQ. I-a depasit pe Stephen Hawking si Albert Einstein - VIDEO

Articol de Madalina Irimia
Punctajul maxim in testul IQ este de 161 la adulti si 162 pentru cei sub varsta de 18 ani.
Kashme Wahi, o eleva de 11 de ani din Marea Britanie, si-a obtinut un loc in inalta lume intelectuala.

Rezultatele testului lui Kashmala Wahi sunt cu adevarat impresionante, scorul ei de 162 o pune cu 2 puncte mai sus decat Stephen Hawking si Albert Einstein.

Wahi a decis sa faca testul Mensa pentru a demonstra parintilor ei, ambii consultanti IT de management la Deutsche Bank din Londra, ca poate. Rezultatul obtinut a fost impresionant – 162 de puncte.

"Nu m-am pregatit suplimentar pentru acest test. Testul Mensa este despre logica si bunul simt, am folosit abilitatile invatate la scoala", a declarat Kashme Wahi.

Wahi este in prezent eleva la Notting Hill West London si scoala de juniori Ealing, unde a ajutat echipa sa sa se pozitioneze pe locul al treilea la Testul de matematica de anul trecut de la Oxford. Printre activitatile ei extracurriculare se numara tenisul de camp si sahul. La sah, Wahi a concurat la nivel national. Ea este considerata a fi una dintre cei mai tineri oameni, care, testati vreodata, au obtinut un scor perfect.

"Pot confirma ca Kashmea este una dintre cele mai tinere persoane care ajung la scorul de 162 de puncte intr-un test supravegheat ca acesta, care poate fi luat numai de catre persoane cu varste de peste 10 ani si jumatate",a declarat un purtator de cuvant al Mensa.

Mensa este considerat a fi cea mai mare si cea mai veche societate de masurarea a IQ-ului din lume. Calitatea de membru este deschisa tuturor celor care pot demonstra un IQ in topul celor 2 la suta din populatie, masurata printr-un procedeu recunoscut sau omologat IQ.

Sursa: descopera.ro
     
Tag-uri: iq, eleva, marea britanie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii