ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-05-2016, ora 10:54

O echipa de romani dezvolta robotul care vrea sa devina cel mai bun prieten al copiilor

Articol de Cristian Amariei
Bogdan Coman a lucrat in domeniul IT „cam toata viata“, cu o scurta pauza cand a pornit o afacere de retail de echipamente sportive, iar acum lucreaza la un robot care vrea sa devina cel mai bun prieten al copiilor cu varste intre 6 si 12 ani.

Isi spune Woogie si vine de pe o alta planeta, este prietenos, dornic sa invete, vorbeste si asculta si este dezvoltat de o echipa de romani. In termeni ceva mai stiintifici, Woogie este un asistent personal pentru copii. „Un fel de Amazon Echo pentru copii, dotat cu algoritmi de machine learning si inteligenta artificiala“, spune Bogdan Coman, creatorul lui Woogie.

Confruntat cu dificultatea de a isi invata copiii tabla inmultirii, Bogdan s-a gandit ca trebuie sa existe o metoda mai buna, un mod mai distractiv prin care copiii pot sa invete. „Am ajuns si eu in postura de a-mi invata copiii tabla inmultirii si a fost o provocare. Am incercat diferite metode, am gasit si o aplicatie, dar nici pe aia nu o foloseau. Asa ca mi‑am zis, hai sa inventez ceva care sa fie cool, distractiv. Prin Woogie am decis sa oferim o metoda de educatie intr-un ambalaj de ciocolata.“

Iar ambalajul de ciocolata de care vorbeste este un extraterestru care a ajuns pe Pamant. Ideea acestei personalitati a venit, spune Coman, in special de la fiica lui Daria, care atunci cand avea 9 ani povestea ca a venit de pe alta planeta si ca vrea sa cucereasca Pamantul. Chiar si compania care produce robotul se numeste Aliens by Daria.

CE ESTE WOOGIE?

Este un dispozitiv, un robot, cu care se poate vorbi, acesta poate raspunde si care se adreseaza copiilor, dar pe care-l pot utiliza si parintii si care, pe deasupra, mai si invata. Daca in urma cu cativa ani asistentii personali precum Siri de la Apple intelegeau si faceau doar lucruri simple, acum un produs ca Echo de la Amazon poate controla cam tot ce este „smart“ intr-o casa doar la o simpla comanda vocala. „Exista un val de asistenti personali hardware care se vede in departare. Amazon Echo este un deschizator de drumuri pentru noi. A devenit cel mai vandut produs Amazon in State, ceea ce este foarte bine pentru businessul nostru, deoarece o companie ca Amazon are puterea de a deschide o nisa.“

Continuarea pe businessmagazin.ro
     
Tag-uri: romani, robot, copii
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii