A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719755615.3319.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

O descoperire "demna de premiul Nobel". Durerile de spate pot fi vindecate prin aceasta metoda
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-03-2014, ora 11:02

O descoperire "demna de premiul Nobel". Durerile de spate pot fi vindecate prin aceasta metoda

Articol de Madalina Irimia

Un studiu recent a dezvaluit lucruri cu totul surprinzatoare despre durerile cronice de spate: acestea sunt, in multe cazuri, produse de o infectie bacteriana si pot fi eliminate prin tratament cu antibiotice.

Descoperirea a fost descrisa ca fiind "demna de Premiul Nobel": un om de stiinta danez, dr. Hanne Albert, a descoperit ca multe dintre cazurile de dureri de spate severe si prelungite sunt cauzate de bacterii, iar acestea pot fi distruse prin administrarea de antibiotice, timp de trei luni. Autorul descoperirii sustine ca aproape jumatate dintre persoanele care sufera de dureri de spate cronice pot fi vindecate prin aceasta metoda, scrie descopera.ro.

Durerile de spate sunt o problema medicala frecventa in lumea contemporana si ating adesea oameni in floarea varstei.

"E vorba despre mame si tati care se afla la mijlocul vietii lor active, profesionale. Ei sunt elemente de baza ale societatii, au grija atat de parintii, cat si de copiii lor. Trebuie sa fie in stare sa se joace cu copiii, in loc sa stea si sa-i priveasca jucandu-se", spune dr. Albert.

In Marea Britanie, de exemplu, aproape 80% dintre locuitori sufera de dureri de spate cel putin o data in viata lor, iar aceasta afectiune este unul dintre motivele principale pentru care britanicii recurg la medicul de familie - chiar in mai mare masura decat raceala. Ministerul Sanatatii din Marea Britanie cheltuieste anual 1 miliard de lire sterline pentru tratarea acestor cazuri, din care aproximativ jumatate pentru interventii chirurgicale, iar absentele de la lucru si invaliditatea pe termen lung determinate de aceste situatii se traduc in scaderi ale productivitatii care echivaleaza cu pierderi de 3,5 miliarde de lire, in fiecare an.

Multe cazuri dificile de dureri de spate (care apar cel mai des in regiunea lombara - binecunoscutele dureri de sale) sunt cauzate de hernia de disc, adica deplasarea spre exterior a discurilor intervertebrale, inelele de tesut cartilaginos dintre vertebre. Ca urmare, apare durerea, mai mult sau mai putin intensa, in regiunea afectata a coloanei vertebrale, uneori si la nivelul picioarelor.

Cei mai multi dintre cei atinsi de aceasta afectiune se vindeca destul de repede, dar, in unele cazuri, durerea persista si nici chiar operatiile chirurgicale pe coloana nu o pot indeparta complet.

Citeste mai mult pe descopera.ro.

     
Tag-uri: durere, spate, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii