A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719629645.3634.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

O combinatie de bauturi ajuta la prevenirea atacurilor cerebrale
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-02-2014, ora 07:08

O combinatie de bauturi ajuta la prevenirea atacurilor cerebrale

Articol de Madalina Irimia

Oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele care beau zilnic o ceasca de cafea prezinta un risc cu 20% mai scazut de a suferi un atac cerebral in comparatie cu persoanele care evita aceasta bautura.

De asemenea, cei ce beau cel putin patru cesti de ceai verde pe zi beneficiaza la randul lor de o reducere similara a riscului de a suferi un atac cerebral.

Cercetatorii considera ca aceste bauturi actioneaza in mod diferit pentru a proteja consumatorii de atacuri cerebrale, astfel ca persoanele care beau in mod regulat si cafea, si ceai verde vor beneficia de cea mai mare reducere a riscului.

Pentru acest studiu oamenii de stiinta au analizat obiceiurile de consum a aproximativ 84.000 de adulti japonezi de-a lungul unei perioade de 13 ani.

Este vorba despre primul studiu pe scara larga ce analizeaza efectele combinate ale ceaiului verde si ale cafelei asupra riscului de accident vascular cerebral”, a explicat principalul autor al cercetarii, doctorul Yoshihiro Kokubo de la Centrul National Cerebral si Cardiovascular din Japonia.

Adaugand o portie zilnica de ceai verde in dieta veti efectua o schimbare pozitiva ce va reduce riscul de a suferi un atac cerebral”, a adaugat cercetatorul.

Cercetarea publicata in jurnalul stiintific Stroke arata ca pe masura ce cantitatile de cafea si de ceai verde consumate sunt mai mari, cu atat riscul este mai redus.

Chiar si in cazul in care ceaiul verde este consumat in cantitati mai reduse, acesta ajuta la prevenirea atacurilor cerebrale. Studiul arata ca persoanele care beau 2-3 cesti pe zi beneficiaza de o reducere a riscului de 14%.

Participantii la studiu aveau varste cuprinse intre 45 si 74 de ani si nu sufereau de cancer sau de probleme cardiovasculare. Rezultatele au fost ajustate pentru a lua in considerare varsta, sexul si factorii de risc precum fumatul, consumul de alcool, greutatea si nivelul activitatii fizice.

Desi nu este clar modul in care ceaiul verde actioneaza impotriva riscului de atac cerebral, oamenii de stiinta cred ca anumiti compusi cunoscuti sub numele de catechini ofera protectie vaselor de sange.

Printre compusii chimici din cafea despre care oamenii de stiinta cred ca sunt benefici se numara cofeina si acidul clorogenic, despre care cercetatorii afirma ca reduce riscul de atacuri cerebrale prin atenuarea riscului de a dezvolta diabet de tip 2.

De asemenea, cercetatorii spun ca ambele bauturi reduc riscul de a suferi un atac de cord.

Consumul regulat de ceai si cafea ajuta aparatul cardiovascular pentru ca previne formarea cheagurilor de sange”, a explicat doctorul Kokubo.

Sursa: descopera.ro

Foto: telegraph.co.uk

     
Tag-uri: ceai, cafea, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii