A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675273.4174.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

O clinica din Romania ar putea plati unui pacient 50.000 euro pentru malpraxis
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-11-2013, ora 17:23

O clinica din Romania ar putea plati unui pacient 50.000 euro pentru malpraxis

Articol de Cristian Amariei

O clinica oftalmologica din Bucuresti ar putea plati unui pacient suma de 50.000 euro, reprezentand daune morale provocate in urma unei grave erori medicale, potrivit unei decizii obtinute in instanta de Casa de Avocatura Ionescu si Sava.

Sentinta poate fi atacata cu apel de catre reprezentantii clinicii, informeaza Mediafax.

"Pacientul a suportat o interventie chirurgicala in cadrul respectivei clinici medicale, conform diagnosticului si fisei de operatie intocmite de unul dintre medicii clinicii. Operatia a fost insa efectuata de catre un alt medic, din cadrul aceleiasi clinici care, desi nu a consultat niciodata pacientul, a efectuat operatia in baza fisei de operatie intocmite de medicul initial. In urma operatiei, pacientul a suferit grave deteriorari la nivelul starii de sanatate – respectiv scaderea dramatica a acuitatii vizuale, astfel incat starea actuala a pacientului se apropie in acest moment de cea a unei persoane nevazatoare", se arata intr-un comunicat al casei de avocatura.

Potrivit sursei citate, pacientul a resimtit efectele negative ale operatiei inca de la inceputul perioadei post-operatorii si, contactat de pacient, medicul care a formulat diagnosticul initial a recunoscut ca operatia a fost efectuata in mod eronat.

"Cu toate acestea, atitudinea clinicii si medicului diagnostician a fost una de nepasare, de negare a raspunderii avute pentru fapta savarsita si de sfidare a pacientului, acestuia spunandu-i-se in permanenta ca nu poate dovedi nimic din cele sustinute", mentioneaza casa de avocatura.

Casa de Avocatura Ionescu si Sava a fost infiintata in 2005 si are in portofoliu companii precum Mercedes-Benz, Novartis, Angelini si Grupo Lar.

Foto: alinagorghiu.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii