A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719817537.8029.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

O casa din Romania, in top 10 cele mai reusite locuinte "cob" din lume
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-01-2013, ora 14:01

O casa din Romania, in top 10 cele mai reusite locuinte "cob" din lume

Articol de Madalina Irimia

O casa ecologica din Romania a fost inclusa in topul 10 al celor mai reusite locuinte "cob" (material de constructie similar paiantei, compus din lut, nisip, apa si paie, n.r.) din lume, informeaza naturalhomes.org. Locuinta a fost construita in Banat, de arhitecta Ileana Mavrodin, membra in proiectul "Casa Verde".

Ileana Mavrodin foloseste materiale naturale din Romania, pentru a-i ajuta pe oameni sa redescopere mestesugurile locale si spiritul de comuniune cu natura.

Acest proiect ecologic promoveaza "o arhitectura prietenoasa, mai blanda si, totodata, ecologica si intr-un mod de viata sanatos, apropiat de natura si cu respect fata de mediul inconjurator", scrie site-ul casa-verde.ro, citat de Mediafax.

Casa este amplasata pe malul drept al Nerei, in apropiere de satul Sasca Romana.

Desi este asemanator cu paianta din punct de vedere al compozitiei, "cob-ul" se deosebeste de aceasta prin faptul ca se framanta pana ajunge la consistenta aluatului de paine; nu se folosesc cofraje pentru realizarea constructiei; formele organice ii confera o rezistenta de exceptie la seisme sau socuri de alta natura; se modeleaza cu mana, fiecare constructie fiind unica si irepetabila, reflectand personalitatea si dispozitia de moment a modelatorului.

In topul 10 al celor mai reusite case "cob" din lume au mai fost incluse constructii din Canada, Marea Britanie, Statele Unite, Ucraina, si Africa de Sud.

Sursa: incont.ro

FOTO: Facebook Natural Homes/ Ileana Mavrodin www.casa-verde.ro

     
Tag-uri: casa, ecologie, Romania
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii