ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-10-2014, ora 17:01

O cana de cacao inainte de culcare: ce beneficii are consumul acestui aliment?

Articol de Cristian Amariei
Cacaoa si ciocolata contin compusi antioxidanti numiti flavanoli, care contribuie la imbunatatirea memoriei, putand chiar sa reduca riscul aparitiei dementei, sugereaza cercetari recente.

Flavanolii imbunatatesc fluxul sanguin intr-o zona a creierului asociata cu memoria si imbunatatesc memoria persoanelor varstnice, arata un studiu publicat in jurnalul Nature Neuroscience.

Cercetatorii au analizat acest efect la 37 de persoane cu varsta de 50-69 de ani, care au primit, timp de 3 luni, doze slabe sau doze mari de flavanoli din cacao.

La un test de memorie realizat dupa 3 luni, participantii care primisera doze mari de flavanoli au obtinut rezultate mult mai bune decat cei care primisera doze restranse.

Cercetatorii de la Columbia University Medical Centre, care au realizat studiul, spun ca aceasta este prima dovada a faptului ca o componenta a declinului memoriei asociat cu varsta este cauzata de modificari la nivelul unei arii cerebrale specifice si a faptului ca aceasta forma de declin poate fi influentata pozitiv prin anumite schimbari alimentare.

Sursa: descopera.ro
     
Tag-uri: cacao, beneficii, memorie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii