ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-04-2015, ora 11:37

O americanca ajunsa profesoara in Romania: „Scrisoare deschisa” despre Bucuresti. Cum traduce cuvantul „manea”

Articol de Cristian Amariei
O profesoara de limba engleza, care preda la Britanica Learning Centre din Bucuresti, a scris recent un material despre experienta sa in Romania, pentru site-ul matadornetwork.com. La finalul scrisorii, tanara incearca sa “traduca” ce este o manea si spune ca “manelele reprezinta un cancer pentru urechi".

"Mi-a trebuit o singura data in care vecinul meu a pus manele la ora doua dimineata, ca sa imi dau seama de ce sunt oripilati colegii mei romani. Manelele reprezinta un cancer pentru urechi", a scris tanara.

"Ati crescut cu desenele animate gen Johnny Bravo, Laboratorul lui Dexter si Powerpuff Girls? Asa au crescut si copiii romani, care sunt acum de varsta cu mine. Ei urmareau serialele in engleza, cu subtitrare in limba romana, dar faceau si la scoala cursuri de engleza. Drept urmare, multi romani tineri vorbesc limba engleza. Norocul meu este ca am colegi care ma ajuta sa imi imbunatatesc limba romana", marturiseste tanara profesoara.

De asemenea, Sorcha este fascinata de faptul ca multi romani, mai ales cei de la tara, sunt interesati de ceea ce mananca si spune ca desi Romania are multe resurse, importam multe alimente pe care le-am putea produce acasa.

“Pentru ei, alimentele importante reprezinta o oportunitate ratata de castig, dar situatia se schimba”, explica americanca. "Romania are numeroase resurse, mai ales agricole. In mod ironic, romanii importa multe alimente, pe care le-ar putea produce acasa. Acesta este un minus pentru ei", a mai scris tanara.

Profesoara "adoptata" de Romania nu ezita sa vorbeasca despre maidanezii de pe strazile Capitalei, despre care spune ca desi ii plac cainii, se fereste de cei maidanezi pentru ca “sunt imprevizibili”.

Un alt element care a atras-o pe Sorcha este internetul foarte rapid din Romania (cel mai rapid din UE), pentru care plateste 12 dolari pe luna. "in SUA, am fost invatati sa toleram conexiunile foarte lente de internet", marturiseste tanara.

"De asemenea, in ciuda avansului tehnologic, romanii prefera sa citeasca in continuare cartile "de hartie". Chiar daca multi au cititoare digitale de carti, nu ezita sa lectureze si carti fizice, oriunde ar fi. Romanii au automate de carti la metrou", apreciaza Sorcha.

"Romania nu are o istorie linistita, ci una caracterizata de invazii, ocupatii, lupte si stradanii. Din cauza asta, romanii nu se asteapta sa obtina ceva fara munca, multa munca, fara studii, fara o revolutie. in calitatea mea de americanca rasfatata, viata de aici reprezinta o lectie de care aveam nevoie si pentru care le multumesc romanilor", conchide tanara.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Stromfes,  06.06.2022 18:34

ivermectin iv ivermectin uk coronavirus

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii