ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-09-2016, ora 10:56

Nu pune pe Facebook poza cu biletul de avion, chiar daca esti entuziasmat ca pleci in vacanta

Articol de Madalina Irimia
Multi turisti entuziasti posteaza pe retelele de socializare nu doar fotografii din vacanta, ci si imagini ale pasapoartelor sau biletelor care le deschid portile prin lumea larga. Atentie, insa! De informatiile pe care le dezvaluiti pot profita si persoane care va vor raul.

Din acelasi motiv nu este deloc indicat sa postati pe Internet si alte date personale, cum ar fi adresa de domiciliu. Pornind de la un bilet de avion, un reporter a vrut sa vada cate informatii poate obtine folosind inclusiv codul de bare bidimensional localizat in partea de jos. Si nu au fost deloc putine, scrie The Independent.

Steve Hu de la iflyflat.com s-a logat cu asemenea date extrase dintr-o fotografie la Delta Airlines si a obtinut astfel acces la contul personal. De acolo a scos diverse detalii, cum ar fi numele celui in cauza, dar si itinerariul, orele de plecare si de sosire, locul in avion, modul de plata, data la care a fost cumparat biletul sau ultimele 4 cifre ale cardului bancar utilizat.

Mai mult, specialistii in informatica spun ca nu este greu sa obtii informatii dintr-o astfel de fotografie chiar daca acoperi partial biletul de calatorie.

Asa ca daca insistati sa va laudati cu locurile prin care va plimbati, folositi doar imagini cu voi insiva stand la marginea piscinei cu un pahar in mana, fara bilete insa...

Sursa: ziare.com
     
Tag-uri: vacanta, bilet, avion
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii