ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-03-2014, ora 14:30

Nu mai au voie sa isi foloseasca telefoanele, dupa ora 21

Articol de Cristian Amariei

Cresterea numarului de copii care folosesc telefoanele mobile si a numarului de acte de hartuire online printre elevi a dus la interzicerea folosirii telefoanelor mobile, dupa ora 21, intr-un oras din Japonia, scrie stirileprotv.ro.

Aproximativ 13.000 de elevi, cu varsta intre 6 si 15 ani, din orasul japonez Kariya, prefectura Aiichi, nu vor mai avea voie sa isi foloseasca telefoanele mobile seara, incepand cu 1 aprilie.

Autoritatile vor sa-i descurajeze astfel pe tineri sa-si petreaca prea mult timp folosind dispozitivele electronice si sa reduca hartuirea online cu ajutorul aplicatiilor de mesagerie instantanee.

Masura a fost propusa de un grup de profesori, asistenti sociali si politisti si nu a fost impusa de primarie, asa ca parintii nu vor fi amendati in cazul in care copiii lor nu se supun.

Initiativa este sustinuta de toate cele 21 de scoli din oras. Parintii au fost rugati sa le ia copiilor telefoanele dupa ora 21 si sa monitorizeze site-urile pe care acestia le acceseaza.

Un studiu recent a aratat ca elevii cu varsta intre 10 si 17 ani petrec, in medie, 107,4 minute pe zi folosindu-si telefoanele. 40% dintre ei petrec online peste 2 ore, in fiecare zi.

Tot mai multe scoli iau in calcul interzicerea telefoanelor mobile. Dupa ce a luat aceasta masura, colegiul Burnage din Manchester a inregistrat o crestere semnificativa a rezultatelor scolare.

Foto: super-conductor.blogspot.com

     
Tag-uri: telefon, Japonia, elevi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii