A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719834842.1639.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Nu e o gluma: Toti norvegienii au devenit MILIONARI peste noapte
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
10-01-2014, ora 15:38

Nu e o gluma: Toti norvegienii au devenit MILIONARI peste noapte

Articol de Cristian Amariei

Nu toate statele lucreaza doar pentru o "clica" de privilegiati aflati la putere, cum se intampla la noi. Norvegia este un exemplu de stat inteligent care strange bani pentru toti cetatenii lui. Astfel ca toti norvegienii au devenit oficial milionari cu cateva zile in urma.

Norvegia a creat inca din 1990 un Fond suveran in care toti cetatenii sunt actionari, scrie CNBC. Valoarea fondului a trecut un prag istoric zilele trecute, astfel incat valoarea care ii revine fiecarui norvegian a trecut de 1 milion de coroane.

Potrivit unui comunicat facut miercuri de Banca Centrala a Norvegiei, valoarea fondului suveran a ajuns la 5.100 miliarde de coroane (peste 828 miliarde de dolari).

Populatia Norvegiei este estimata la 5.096.300 locuitori, ceea ce inseamna ca fiecarui cetatean ii revine peste un milion din suma totala.

Cresterea peste asteptari a valorii fondului de stat vine ca urmare a avansului pretului la petrol si gaze. Fondul suveran isi extinde in permanenta aria de achizitii, fond s-a abtinut insa sa investeasca pana acum in infrastructura si in capital privat.

Sursa: realitatea.net

Foto: cotidianul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii