A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675465.5434.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Nu arunca zatul de cafea. Sase intrebuintari mai putin obisnuite
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-10-2016, ora 10:46

Nu arunca zatul de cafea. Sase intrebuintari mai putin obisnuite

Articol de Cristian Amariei
Pastreaza zatul de cafea. Din ibric, expresor sau filtru, zatul are intrebuintari care mai de care mai interesante si neasteptate.

1. Poti sa folosesti zatul de cafea ca ingrasamant natural in gradina. Cafeaua este bogata in nitrogen, care stimuleaza cresterea plantelor. Este de asemenea acida si potrivita pentru azalee si hortensii. Amesteca zat cu apa si foloseste-l pentru a intretine plantele de interior, recomanda cei de la coffeedetective.com.

2. Daca pisica ti-a zgariat mobila, o poti repara tot cu... zat. Nu te-ai fi gandit, nu? Ei bine, combina-l cu un ulei usor, cum e cel de masline, apoi foloseste un betisor de urechi pentru a acoperi golurile din lemn.

3. Indeparteaza mirosurile neplacute din frigider. imprastie zat pe o farfurie sau pe hartie cerata, pentru a-l usca, apoi pune-l intr-un recipient mic in frigider si lasa-l sa-si faca treaba. Un sfat: nu depozita cafeaua in frigider, mai ales punga deschisa, pentru ca absoarbe toate izurile si isi schimba complet gustul.

4. Cu zat poti sa-ti vopsesti parul. Prepara trei cani de cafea, toarna-le in chiuveta si asteapta sa se raceasca. Apoi tot ce trebuie sa faci este sa-ti uzi parul cu ea.

5. Zatul tine departe de plante melcii si furnicile. Cafeina din cafea este cea cu rol de.. insecticid. Nu puternic, ce-i drept. insa folositor. Daca ai furnici in casa, fa o bariera din zat de cafea in locul in care au aparut.

6. Daca vrei un scrub natural pentru fata, maini sau corp, foloseste zat de cafea.

Sursa: gustarte.ro
     
Tag-uri: cafea, zat, utilizari
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii