ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-05-2016, ora 10:08

Noutatile tehnologice din prima parte a anului

Articol de Cristian Amariei
Pasionatii de tehnologie afla, in primele doua luni ale anului, care sunt tendintele in materie, odata cu organizarea celor mai mari targuri de profil din lume, Consumer Electronics Show din Las Vegas si Mobile World Congress din Barcelona.

Consumer Electronics Show este cel mai mare targ de tehnologie din lume care se organizeaza din anul 1967. Aici au fost lansate video recorder-ul (1970), Compact Disc-ul (1981), DVD-ul (1996), televizoarele HD (1998) sau discul Blu-ray (2004). Expozitia din acest an a fost marcata de televizoare ultra performante, electrocasnice inteligente si sisteme care monitorizeaza sanatatea utilizatorilor. In materie de televizoare, tendinta merge catre modele din ce in ce mai subtiri si mai destepte. Samsung si LG au tinut si in acest an sa iasa in prim plan, iar modelele lor au umit audienta. LG a prezentat un televizor cu o grosime de doar 2.57 mm, nu exista telefoane care sa ajunga la asemenea dimensiuni, cu margini aproape insesizabile, si sunet care se ajusteaza pentru conditiile din camera in care se afla. In ceea priveste calitatea imaginii, televizorul afiseaza peste un miliard de culori. Samsung a prezentat televizoare a caror telecomanda recunoaste instantaneu dispozitivele, astfel incat utilizatorii sa controleze intregul sistem de divertisment al casei.

La capitolul electrocasnice, tot sud-coreenii au iesit in evidenta, LG cu un frigider care aprinde lumina din interior si iti arata ce contine atunci cand se ciocane in usa, iar Samsung cu frigiderul care alcatuieste lista de cumparaturi si care reda muzica. in ceea ce priveste sistemele care monitorizeaza sanatatea, acestea incep sa capete tot mai multa amploare in ultima vreme, iar producatorii vin cu produse noi in fiecare an.

La editia din acest an a CES, Oakley si Intel au prezentat o pereche ochelari inteligenti creati pentru a oferi alergatorilor, ciclistilor si sportivilor feedback si analiza pe loc, contribuind la imbunatatirea performantei in timp real, iar HTC si Under Armour au lansat o bratara, o centura pentru piept si un cantar cu Wi-Fi care masoara, monitorizeaza si gestioneaza cele mai importante mecanisme de sanatate si fitness.

Continuarea pe capital.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii