A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831709.8261.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Noua din zece persoane sufera de acest SINDROM. „Ne reseteaza cumva creierul”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-01-2016, ora 09:48

Noua din zece persoane sufera de acest SINDROM. „Ne reseteaza cumva creierul”

Articol de Cristian Amariei
De cate ori nu vi s-a intamplat sa vi se para ca telefonul din buzunar vibreaza, iar cand va uitati la el, sa realizati ca de fapt nu v-a sunat nimeni?

Ei bine, asta este ceea ce unii cercetatori numesc "vibratii fantoma".

90% dintre utilizatorii telefoanelor mobile sufera de "sindromul vibratiilor fantoma", potrivit unui filozof si profesor asistent la o universitate din Statele Unite, scrie The Independent. Fenomenul e cauzat de folosirea intensa a telefonului mobil.

Utilizatorii telefoanelor mobile au senzatia eronata ca telefonul lor suna, insa este vorba despre deprinderile memorate de organismul uman, in urma utilizarii intense a telefonului mobil.

Profesorul Robert Rosenberger (Georgia Institute of Technology din Atlanta) spune pentru BBC ca atunci cand o persoana isi lasa telefonul in buzunar, dispozitivul devine "parte integranta" a corpului. Cam ca atunci cand uiti ca ai ochelarii de vedere pe nas: "Unii sustin ca tehnologia ne reseteaza cumva creierul, dar eu cred ca totul tine de faptul ca am ajuns sa ne percepem telefonul ca pe o parte integranta a corpului nostru. E ca atunci cand porti o pereche de ochelari. Cand te-ai obisnuit cu ei si aproape ca au devenit o parte din tine, ajungi sa uiti uneori ca-i porti. La fel se intampla si cu telefonul din buzunar. Devine o parte din tine, iar tu fiind "antrenat" sa percepi vibratiile telefonului ca pe un semnal ca ai primit un apel sau un sms, devine usor sa interpretezi gresit alte senzatii similare. De exemplu, daca-ti aluneca telefonul in buzunar, ai impresia ca te suna cineva, daca ti se misca pantalonul, crezi ca ai primit un sms, daca ai spasme musculare, iar ti se pare ca ai primit un apel. Dar de fapt nu e vorba decat de o vibratie fantoma".

Un studiu recent la care au participat studenti a scos in evidenta faptul ca 90% dintre cei chestionati au declarat ca s-au confruntat cu fenomenul "vibratiilor fantoma".

Cei intervievati au spus ca sunt nelinistiti "din cauza diferitelor tehnologii folosite, fie ca este vorba despre mesajele text, fie cele de tip e-mail, pentru ca ii tin intr-o stare de nervozitate", potrivit lui Robert Rosenberger.

Cercetarea a fost publicata in revista de specialitate Computers in Human Behaviour.

Sursa. descopera.ro
     
Tag-uri: creier, telefon, suferinta
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii