A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831500.9416.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Noua LEGE ANTIFUMAT. Cat te COSTA daca aprinzi TIGARA intr-un loc nepermis. Ce amenzi pot primi firmele
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-12-2015, ora 08:13

Noua LEGE ANTIFUMAT. Cat te COSTA daca aprinzi TIGARA intr-un loc nepermis. Ce amenzi pot primi firmele

Articol de Cristian Amariei
Noua lege antifumat prevede ca nerespectarea prevederilor ei de catre persoanele fizice se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 100 lei la 500 lei. Proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului in spatiile publice inchise a fost aprobat, marti, de deputati cu 164 de voturi pentru, 20 impotriva si 26 abtineri.

Legea interzice si comercializarea produselor din tutun in unitatile sanitare si cele de invatamant, de stat si private, precum si vanzarea la bucata a tigaretelor, tigarilor de foi si cigarillos.

Nerespectarea prevederilor legii antifumat de catre persoanele fizice se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 100 lei la 500 lei, iar nerespectarea de catre persoanele juridice a prevederilor legii se sanctioneaza cu amenda contraventionala de 5.000 lei la prima abatere.

La a doua abatere se sanctioneaza cu amenda contraventionala de 10.000 lei si cu sanctiunea complementara de suspendare a activitatii pana la remedierea situatiei care a dus la suspendarea activitatii.

Savarsirea unei noi contraventii la prevazuta de legea antifumat se sanctioneaza cu amenda contraventionala de 15.000 lei si cu sanctiunea complementara de inchidere a unitatii.

Potrivit expunerii de motive din proiectul de lege, in Romania, 89 de oameni mor in fiecare zi din cauza fumatului, echivalentul a 4 oameni pe ora. Asta inseamna ca „la fiecare 15 minute, un roman moare din cauza fumatului. 50% din fumatorii de acum vor muri de boli legate de fumat daca nu renunta”.

Proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului in spatiile publice inchise, in spatiile inchise de la locul de munca, la locurile de joaca pentru copii, in unitatile sanitare, de invatamant, precum si cele destinate protectiei si asistentei copilului a fost adoptat marti de plenul Camerei Deputatilor. Proiectul merge la promulgare la presedintele Klaus Iohannis.

Noua lege antifumat intra in vigoare in termen de 45 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial, dupa ce, anterior, presedintele Iohannis o promulga.

Sursa: rtv.net
     
Tag-uri: lege, fumat, sanctiuni
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
SIBNET,  16.12.2015 08:56

O masura necesara de mult. In alta ordine de idei, ce-ai spune dacă ai primi imediat si GRATUIT un exceptional curs care te invata simplu sa castigi bani de acasa? Aceasta este oferta numarul unu: un sistem de lectii online si GRATUITE, cu explicatii foarte clare despre cum poti sa castigi bani de acasa! Cere si tu cursul la adresa de email: sibnet@usa.com

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii