ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-09-2014, ora 14:22

Norman Manea, scriitorul roman favorit la Premiul Nobel pentru Literatura, vine la Iasi

Articol de Madalina Irimia
Sambata, 4 octombrie, la ora 15.00, in Sala Pasilor Pierduti a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Norman Manea, unul dintre cei mai apreciati prozatori si eseisti romani, va avea o intalnire cu cititorii ieseni, cu prilejul lansarii volumelor de eseuri „Laptele negru” si „Pe contur”, ambele aparute in seria de autor a Editurii Polirom.

Norman Manea este cel mai tradus autor de limba romana, laureat al mai multor premii internationale („MacArthur” – „Nobelul american”, Premiul International de literatura „Nonino”, Premiul „Medicis Etranger”), favorit in ultimii ani la Premiul Nobel pentru Literatura, alaturi de scriitori precum Philip Roth sau Haruki Murakami.

Evenimentul va avea loc in cadrul Salonului de Carte Bookfest, editia a II-a.

„Laptele negru” include, pe langa incitantul eseu „Dincolo de munti” despre Fondane si Celan, multe alte texte remarcabile – despre Bruno Schulz, Kafka, Giorgio Bassani, Philip Roth, Saul Bellow, intre altii –, precum si un impresionant eseu-confesiune al unei studente catolice de la Bard College.

Distins in 1986 cu Premiul Uniunii Scriitorilor, premiu retras ulterior de Consiliul Culturii si Educatiei Socialiste, volumul „Pe contur” reuneste eseuri pe teme literare si culturale, in care marii romancieri ai anilor ’60-’80 stau alaturi de poeti si critici, muzicieni si cineasti. Gabriela Adamesteanu, Stefan Agopian, Alexandru Paleologu, Augustin Buzura, Virgil Duda sau Radu Cosasu sint citiva dintre reprezentantii literelor romanesti asupra carora se focalizeaza textele lui Norman Manea, in timp ce din literatura universala ii atrag atentia Canetti, Musil, Kafka sau Hartung.

Foto: turnulsfatului.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii