A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719833870.5347.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Norman Borlaug, omul care a salvat un miliard de vieti
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-05-2013, ora 11:03

Norman Borlaug, omul care a salvat un miliard de vieti

Articol de Cristian Amariei

Oare cati stiu cine a fost si ce a facut? Norman Borlaug este, se pare, unul dintre acei binefacatori ai omenirii ramasi aproape necunoscuti. Cu toate acestea, munca lui a dus la salvarea a sute de milioane - unii merg chiar pana la un miliard - de vieti omenesti. Un miliard de oameni au scapat de moartea prin infometare datorita lui. Opera vietii lui a ramas cunoscuta sub numele de Revolutia Verde - o uriasa schimbare in domeniul agriculturii, rod al unei munci titanice in slujba celui mai frumos ideal: paine si pace pentru toata lumea.

Cel ce avea sa fie poreclit ”Omul care a salvat un miliard de vieti” a fost, fara indoiala, o fiinta cu idei umanitare grandioase, un vizionar, dar, in primul rand, un excelent specialist, un expert in meseria sa.

Agronom, specializat in patologie vegetala si genetica, el a reusit sa transforme in realitate, in mai multe regiuni ale lumii, visul a milioane de oameni: recolte indeajuns de mari pentru a hrani o populatie care flamanzea de generatii si care, la fiecare generatie, platea tribut foametei cronice - nenumarate vieti omenesti prea devreme curmate de conditiile de trai cumplite, in primul rand insuficienta hranei.

Integral pe realitatea.net

Foto: descopera.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii