A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1735957207.7561.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Noile tehnologii in medicina: A fost creat un adeziv ce ar putea revolutiona chirurgia
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-07-2016, ora 10:51

Noile tehnologii in medicina: A fost creat un adeziv ce ar putea revolutiona chirurgia

Articol de Madalina Irimia
Un medic din Boston a creat un lipici chirurgical ce ar putea combate pana si leziunile cardiace ale nou nascutilor. Compania pentru care lucreaza medicul a primit 9 milioane de euro pentru prelucrarea adezivului.

Chirurgia a fost bazata pe sutura timp de secole si, desi a avansat cu mult de la ace de os si fir de matase, procesul inca dauneaza organismului uman.

"Suturile sunt consumatoare de timp, tesutul dauneaza si sunt o provocare, din punct de vedere tehnic", spune Maria Pereira, director de cercetare la sediul la Gecko Biomedical de la Paris, ale carei alternative ar putea inlocui clasicele copci.

Maria Pereira a creat un lipici chirurgical, care poate repara pana si leziunile de pe inima.

Adezivul creat de Pereira este vascos si biodegradabil si este intarit cu ajutorul luminii unor LED-uri. Spre deosebire de alte adezive care pot fi spalate cu apa, acesta poate fi plasat in medii umede, cum ar fi inima, situatie in care acesta functioneaza atat ca un material de etansare, cat si ca o schela pe care sa creasca tesutul.

Medicii de la Spitalul de Copii din Boston au abordat aceasta problema in cadrul Diviziei de stiinte medicale si Tehnologie: cum sa opereze inima unui copil nou-nascut fara suturi?

Inima unui nou-nascut este la fel de mare ca pumnul. Astfel de operatii sunt extrem de delicate. Pereira s-a inspirat din natura. "intelegerea principiilor de baza ale modului de lucru este foarte importanta in dezvoltarea de noi tehnologii", spune ea.

Un grup de oameni de stiinta si antreprenori fondat Gecko Biomedical in 2012, a angajat-o pe Pereira in calitate de sef de cercetare. Primul sau produs fabricat din adeziv, GB02, actioneaza ca adjuvant la suturi in chirurgia de reconstructie vasculara si va intra in studiile clinice in aceasta primavara, cu scopul de a asigura aprobarea de reglementare, in prima jumatate a anului 2017.

Compania, care a primit mai mult de 9 milioane € in fonduri, lucreaza la GB04, care ar putea pune capat nevoii de suturi cu totul.

"Scopul este acela de a face o interventie chirurgicala mai simplu si sa schimbam modul in care se face.", a completat Maria Pereira.

Sursa: mediafax.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii