STIRILE CELE MAI...
IA'SI - Un banc pe zi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi
Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
SOCIAL
04-10-2015, ora 12:22
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
Noile reguli pentru obtinerea permisului auto intra in vigoare de luni. Cei care vor pica proba practica nu vor mai sustine din nou proba teoretica
Articol de Cristian Amariei Incepand de luni, proba practica pentru obtinerea permisului auto va putea fi sustinuta din nou, in caz de esec, fara a mai repeta proba teoretica, insa cu conditia efectuarii a sase ore de pregatire intre doua examene.
Ordinul ministrului Afacerilor Interne pentru modificarea si completarea unui ordin din 2010 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere urmeaza sa intre in vigoare luni, 5 octombrie.
Potrivit noilor modificari, promovarea probei teoretice va permite sustinerea succesiva a probei practice pentru o perioada de un an de la data absolvirii cursurilor de pregatire teoretica si practica, iar in cazul nepromovarii probei practice, aceasta poate fi reluata, fara sustinerea probei teoretice, dupa cel putin 15 zile de la data examenului si prezentarea dovezii efectuarii a sase ore de pregatire practica.
Proba practica se sustine astfel: numai in poligon, pentru autovehiculele din categoria AM, in poligon si traseu, pentru autovehiculele din categoriile A1, A2 si A, numai in traseu, pentru autovehiculele din categoriile B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, Tr, Tb si Tv.
Candidatii la obtinerea unui permis de conducere din categoria AM (mopede) care fac dovada absolvirii anterior datei de 19 ianuarie 2013 a cursului de legislatie rutiera specific conducerii mopedelor pe drumurile publice in cadrul unei unitati autorizate se pot prezenta la examen fara sa mai faca dovada absolvirii unei scoli de soferi, se mai arata in Ordinul de ministru.
Totodata, la sustinerea probei practice in traseu pentru categoriile A1, A2 si A, candidatul va conduce insotit, pe acelasi vehicul, de un instructor din cadrul unitatii autorizate. Examinatorul supravegheaza candidatul dintr-un autovehicul apartinand unitatii autorizate si condus de un angajat din cadrul acesteia, iar comunicarea dintre examinator si candidat se realizeaza prin intermediul mijloacelor tehnice de radiocomunicatii.
Incepand din ianuarie 2013, cand a intrat in vigoare noul Cod rutier, pentru a conduce un moped pe drumurile publice, soferii trebuie sa aiba varsta de cel putin 16 ani si sa detina permis de conducere din categoria AM.
Sursa: mediafax.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email