A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662182.521.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Noi sperante pentru suferinzii de dureri lombare cronice: specialistii au gasit metoda prin care putem reduce intensitatea durerilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-03-2013, ora 08:02

Noi sperante pentru suferinzii de dureri lombare cronice: specialistii au gasit metoda prin care putem reduce intensitatea durerilor

Articol de Madalina Irimia

Osteopatia ar putea reduce simptomele milioanelor de oameni care sufera de durere lombara cronica, demonstreaza un studiu recent.

Avand in vedere ca nu exista un remediu pentru durerea lombara cronica, a doua problema in topul celor mai frecvente conditii neurologice, osteopatia ofera noi sperante pentru milioane de suferinzi.

Osteopatia presupune tratarea ambulatorie a pacientilor prin manipularea articulatiilor si asezarea lor acolo unde le este locul, relaxarea muschilor suprasolicitati si masarea tesuturilor moi.

Cred ca abonarea oasteopata este diferita de cea chiropractica pentru ca are o perspectiva mai larga care nu se limiteaza doar la examinarea si tratarea zonei lombare”, a explicat Dr. John Licciardone, specialist in osteopatie si coordonatorul studiului.

La cercetare au luat parte 455 de pacienti impartiti in doua grupe, una care a servit ca grup de control si o alta, drept grup de studiu. Cei din grupul din studiu au fost tratati timp 8 saptamani prin 6 sedinte de osteopatie, in timp ce participantii din grupul de control au primit un tratament placebo.

Dupa incheierea tratamentului, 63% din indivizii inclusi in grupul de studiu au raportat o imbunatatire moderata a starii lor de sanatate, iar jumatate dintre ei au declarat ca durerea lombara li s-a diminuat semnificativ. Prin comparatie, 46% dintre pacientii care au primit tratament placebo au marturisit ca au inregistrat o diminuare moderata a durerii, in timp ce 35% au declarata ca durerile li s-au diminuat substantial.

Punctul comun al acestor studii, cred ca este acela ca terapia manuala este mai buna decat netratarea si ca ea aduce beneficii moderate de-a lungul unei perioade de timp. Totodata, ea nu este cu mult mai buna decat alte tratamente printre care si analgezicele si exercitiile recomandate”, a declarat dr. Timothy Carey, de la Universitatea din carolina de Nord.

Sursa: descopera.ro

Foto: fitt.es

     
Tag-uri: durere, spate, tratament
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii