ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-07-2015, ora 10:08

Noi dezvaluiri despre „John jihadistul”: Calaul Statului Islamic risca sa se transforme in victima

Articol de Madalina Irimia
Noi dezvaluiri ies la iveala despre Mohammed Emwazi, cunoscut drept "John jihadistul", calaul extremistilor de la Statul Islamic. El nu a mai fost vazut in niciunul dintre clipurile de propaganda ale Statului Islamic in ultimele sase luni

Pe numele adevarat Mohammed Emwazi, teroristul cu origini britanice si kuweitiene, licentiat in informatica, si-a castigat notorietatea in urma mai multor decapitari, printre care cea a fotojurnalistului Kenji Goto, aminteste Daily Mail, citat de ziare.com

Dupa ce devenise o prezenta constanta in media, clipurile cu executiile sale impanzind Internetul, el a disparut subit in ianuarie si s-a scris ca ar fi fugit in Libia, Siria sau chiar Turcia.

E posibil, mai scrie cotidianul, ca notorietatea sa sa-l fi luat si pe el prin surprindere, motiv pentru care sa fi decis sa paraseasca Statul Islamic, de teama ca superiorii sai sa nu-l ucida.

John jihadistul, folosit de Statul Islamic in strategia sa de a ingrozi lumea, devenise la randul sau o tinta, dupa ce identitatea sa a fost deconspirata. Presa britanica scrie, mentionand surse, ca Emwazi nu mai era acum indispensabil si nici macar folositor gruparii teroriste, asa ca urma sa aiba aceeasi soarta precum victimele sale.

Un alt scenariu este ca John jihadistul sa fi murit deja. De cand acesta a disparut, in peisaj s-a impus un alt personaj, si acesta mascat si imbracat in straie negre. El a aparut deja in mai multe inregistrari de propaganda ale Statului Islamic din Libia.

Noul calau poate fi vazut executand ostatici egipteni, etiopieni si nu numai in Libia. Tot ce se stie insa despre acesta e faptul ca are un puternic accent american.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii