A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1735956186.8392.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Noi detalii despre cometa ce ne va „vizita” in martie (VIDEO)
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-02-2013, ora 18:00

Noi detalii despre cometa ce ne va „vizita” in martie (VIDEO)

Articol de Madalina Irimia

Cu mult dincolo de orbita lui Neptun si a lui Pluto, acolo de unde Soarele se vede ca un mic punct stralucitor, exista un „roi” de corpuri ceresti care inconjoara sistemul solar. Astronomii il numesc Norul lui Oort si spun ca acesta este locul de origine al unora dintre cele mai cunoscute comete din istorie. Mai mult, in decursul lunii viitoare, una dintre aceste comete s-ar putea indrepta spre noi.

Cometa Pan-STARRS a fost descoperita de Panoramic Survey Telescope & Rapid Response System amplasat pe vulcanul Haleakala, din Hawaii. Astronomii au utilizat telescopul de 1,8 metri pentru a cerceta cerul in cautarea obiectelor care se apropie de Pamant, asteroizi si comete care ar putea pune planeta in pericol. In iunie 2011, a fost observata o cometa care a primit numele de „Pan-STARRS”, acronimul telescopului.

In luna marie a acestui an, cometa va trece pe langa noi la o distanta de 160 de milioane de kilometri, iar multi experti se asteapta ca ea sa poata fi observata cu ochiul liber.

Dar, s-ar putea sa fim surprinsi. O noua cometa din Norul lui Oort poate oferi un adevarat spectacol pe cer, dar in egala masura, ea ar putea fi o dezamagire”, a explicat Karl Battams.

Din cauza distantei mici dintre ea si Soare, Pan-STARRS ar trebui sa fie foarte activa, sa produca mult praf si prin urmare sa aiba o coada lunga de gaz si praf. Cu toate acestea, ea s-ar putea sa fie greu de observat. Privind de pe Pamant, cometa va fi foarte aproape de Soare. Asta inseamna ca ca ea se va putea observa in amurg, atunci cand cerul nu este in totalitate intunecat”, a explicat Matthew Knight de la Observatorul Lowell.

Prin urmare, avem mai multe sanse de a observa cometa in ziua de 12 spre 13 marie, la apus, atunci cand cometa va aparea nu departe de Luna.

Cred ca principala trasatura vizibila cu ochiul liber va fi coama din jurul cometei. Pentru observarea cozii probabil ca va fi nevoie de binoclu sau de un telescop mic”, a mai adaugat Knight.

Sursa: descopera.ro

     
Tag-uri: cometa, pamant, orbita
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii