ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-05-2015, ora 10:09

Noaptea muzeelor revine la Iasi

Articol de Cristian Amariei
Sambata, 16 mai, la Iasi, 23 de muzee si institutii vor avea deschise portile. Tramvaiul de epoca va circula pe traseul Copou – Tg. Cucu care atinge majoritatea punctelor de interes ale noptii muzeelor.

Alaturi de sute de orase europene si mii de muzee, Iasul va sarbatori „Noaptea muzeelor”, sambata seara, 16 mai. Muzeele si alte institutii partenere vor fi deschise vizitatorilor, fiind pregatite evenimente speciale. La Iasi, vor putea fi vizitate gratuit muzeele literare, Palatul Culturii, Muzeul Unirii, Muzeul Kogalniceanu, Muzeul Poni – Cernatescu si Muzeul Universitatii, la care se adauga Palatul Al. I. Cuza de la Ruginoasa. Ca si la editiile din anii anteriori, participa la eveniment si alte institutii care nu au profil muzeal. In seara de sambata, 16 mai vor fi deschise vizitatorilor Palatul Roznovanu, Casa Cantacuzino- Pascanu – Sediul Starii Civile, Turnul Golia si Palatul Ostirii din Copou. La fiecare din obiective, sunt pregatite expozitii speciale, concerte sau recitaluri.

La editia din acest an, Iasul beneficiaza de un circuit muzeal promovat si coordonat de organizatorul national al manifestarii, Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania.

Noaptea Muzeelor este organizata in Romania de 11 ani, iar publicul romanesc se bucura de o noapte in care muzeele din toata tara isi deschid portile cu evenimente si expozitii speciale. Nu este doar o sarbatoare a muzeelor ci si a partenerilor care, an de an, se alatura acestui eveniment ce anima orasul – institutii si organizatii culturale, galerii de arta, studiouri de creatie, ONG-uri, etc.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii