A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727673148.7949.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ninsorile inchid astazi scolile si gradinitele din Capitala si 16 judete. Cand vor recupera elevii orele pierdute
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-01-2016, ora 08:07

Ninsorile inchid astazi scolile si gradinitele din Capitala si 16 judete. Cand vor recupera elevii orele pierdute

Articol de Cristian Amariei
Din cauza vremii, autoritatile au decis inchiderea scolilor luni in Bucuresti si 7 judete si partial in alte 9 judete din sudul si sud-estul tarii.

Potrivit MENCS, cursurile vor fi suspendate luni din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile in toate unitatile de invatamant din municipiul Bucuresti si din judetele Ilfov, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Buzau, Tulcea si Vrancea, si partial in alte 8 judete.
Judetele in care cursurile sunt suspendate partial sunt: Braila (scolile din mediul rural si din orasele Faurei, Ianca si insuratei), Galati (toate unitatile de invatamant din mediul rural), Constanta (toate unitatile de invatamant din judet, cu exceptia celor din municipiile Constanta, Medgidia si Mangalia), Olt (27 de unitati de invatamant), Dambovita (15 unitati de invatamant), Arges (5 unitati de invatamant), Alba (o unitate de invatamant), Vaslui (in mediul rural) si Bacau.

Recuperarea orelor de curs va fi stabilita la nivel local, de inspectorate. Regula a fost pana acum ca materia sa fie recuperata intr-o zi de sambata, dupa ce institutiile de invatamant vor fi redeschise.

Lista judetelor in care scolile vor fi inchise luni

Consiliul prefectural Vaslui a decis suspendarea cursurilor in unitatile de invatamant din mediul rural din judet din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, a anuntat duminica MENCS pe pagina de Facebook.

Cursurile scolilor vor fi suspendate luni in cinci localitati rurale din Arges, cele mai afectate de urmarile ninsorilor abundente cazute in judet.

Potrivit unui comunicat transmis duminica de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Arges, nu vor fi deschise scolile generale din comunele Ciomagesti (sat Bratia), Uda, Ungheni, Mosoaia si Babana. In cele mai multe cazuri, masura a fost luata ca urmare a intreruperii alimentarii cu energie electrica, iar la Ungheni si Mosoaia si din cauza drumurilor impracticabile.

Comitetul pentru Situatii de Urgenta Constanta a decis suspendarea cursurilor pentru invatamantul preuniversitar in toate unitatile din judet, cu exceptia scolilor din municipiile Constanta, Mangalia si Medgidia.

"Inspectoratele scolare judetene Bucuresti si Ilfov au decis suspendarea cursurilor pentru luni, 18 ianuarie 2016, din cauza conditiilor meteo nefavorabile", afirmă sursa citata.

Cursurile din invatamantul preunivesitar vor fi suspendate luni si in judetul Vrancea, a declarat pentru purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii stiintifice, Mirabela Amarandei.

De asemenea, prefectul din Ialomita a declarat pentru Stirile ProTV ca si scolile din acest judet vor ramane inchise luni.

Ministerul Educatiei a confirmat suspendarea cursurilor in Ialomita si a anuntat ca aceeasi masura va fi luata luni si in judetul Calarasi. "In celelalte judete din tara afectate de caderile abundente de zapada si de viscol, deciziile privind sustinerea orelor de curs vor fi luate in aceasta dupa-amiaza, in cadrul colegiilor prefecturale", mai precizeaza Ministerul.

"Colegiul prefectural al judetului Giurgiu a luat decizia suspendarii cursurilor in unitatile de invatamant preuniversitar de pe raza judetului pentru ziua de luni. Pana in acest moment, autoritatile locale au decis suspendarea orelor de curs de maine, in Capitala si in judetele Ilfov, Ialomita, Calarasi si Giurgiu", arata MENCS intr-un comunicat remis presei.

Cursurile scolare vor fi suspendate luni in toate unitatile de invatamant preuniversitar din judetul Buzau, a declarat duminica pentru Agerepres, prefectul George Sava. ''Toate unitatile de invatamant - gradinite, scoli, licee - vor fi inchise luni, din cauza faptului ca sunt foarte multe localitati fara curent electric, foarte multi profesori fac naveta si, nu in ultimul rand, evolutia vremii care nu ne da sperante ca se va normaliza'', a spus Sava.

Si in judetul Braila, toate unitatile de invatamant din mediul rural si din orasele Ianca, Faurei si Insuratei vor fi inchise luni, 18 ianuarie, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, potrivit deciziei luate la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean Braila.
"Scolile din mediul rural si din orasele Ianca, Faurei si Insuratei vor avea maine cursurile suspendate. Cele din municipiul Braila vor fi deschise, cu precizarea ca acolo unde sunt elevi care fac naveta din mediul rural in municipiu sa li se motiveze absentele. In functie de evolutia meteo, vom stabili maine ce vom face poimaine', a declarat, pentru AGERPRES, Dan Mihai Gheorghita, inspector scolar general adjunct la ISJ Braila.

In judetul Olt, in urma hotararii colegiului prefectural, orele de curs nu se vor desfasura in scoli din 18 localitati. De asemenea, nu se vor tine ore nici in scolile si gradinitile din judetul Tulcea.

Pe de alta parte, scolile si gradinitele din cinci localitati dambovitene: Pucioasa, Vulcana Pandele, Vulcana Bai, Branesti si Doicesti vor fi inchise luni, din cauza problemelor legate de alimentarea cu apa in aceste localitati, a declarat, duminica, pentru AGERPRES, inspectorul scolar general al Inspectoratului scolar Judetean Dambovita, Ion Sorin.

Astfel, cursurile vor fi suspendate, luni, in 15 scoli si gradinite din Dambovita.
''Am luat decizia suspendarii cursurilor, luni, la unitatile de invatamant din Pucioasa, Vulcana Pandele, Vulcana Bai, Branesti si Doicesti. Motivul este nealimentarea cu apa potabila a acestor localitati din cauza aparitiei unui risc microbiologic, asa cum a anuntat compania de apa'', a precizat inspectorul scolar general Ion Sorin.
Acesta a mai spus ca la nivelul Inspectoratului scolar Judetean Dambovita este formata o celula de criza.

''Din doua in doua ore raportam la minister situatia din judet. Suntem in discutii, la acest moment, pentru a stabili daca se vor suspenda cursurile si la Corbii Mari, acolo stratul de zapada este mare, iar accesul la scoala se face dificil. O sa vorbim cu prefectul judetului, sa vedem daca ne da asigurari ca drumarii vor interveni ferm la Corbii Mari, apoi vom lua decizia'', a adaugat inspectorul scolar general Ion Sorin.

Unitatile de invatamant din Prahova nu isi intrerup activitatea luni

Sute de pompieri si jandarmi intervin, duminica dupa-amiaza, pentru deszapezirea cailor de acces in unitatile de invatamant din municipiul Ploiesti, autoritatile anuntand ca nu se impune suspendarea cursurilor in judet.

Potrivit unui comunicat de presa al Prefecturii Prahova, avand in vedere faptul ca judetul a iesit de sub avertizarea cod portocaliu, iar incepand cu ora 18,00 va iesi inclusiv de sub avertizarea cod galben, nu se impune suspendarea cursurilor in unitatile de invatamant.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii