A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675448.2166.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Nimeni nu ti-a spus asta despre antibiotice. Uite ce boala grava pot provoca
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-06-2015, ora 09:15

Nimeni nu ti-a spus asta despre antibiotice. Uite ce boala grava pot provoca

Articol de Cristian Amariei
Administrarea prea des de antibiotice ar duce la cresterea riscului de aparitie a diabetului de tip 2 (DT2), arata un studiu realizat de cercetatori americani.

O echipa de cercetatori de la Universitatea Pennsylvania (Statele Unite) a analizat datele medicale adunate de la un milion de adulti de varsta medie, dintre care 20% erau diabetici, iar in baza rezultatelor obtinute au constatat ca ar putea exista o legatura intre administrarea de antibiotice si imbolnavirea de diabet.

Specialistii au calculat consumul de antibiotice pe o perioada medie de cinci ani (inainte ca diabeticii sa primeasca diagnosticul) si au analizat datele luand in considerare factori ca indicele de masa corporala (IMC), fumatul, excesul de colesterol, frecventa infectiilor sau existenta vreunei tulburari cardiovasculare. Scopul a fost identificarea impactului antibioticelor curente (peniciline, cefalosporine, etc.), iar rezultatele au aratat ca, daca o singura prescriere de antibiotice intr-o perioada medie de cinci ani nu influenteaza riscul de diabet, administrarea acestora de doua pana la cinci ori in acelasi interval creste cu 8-15% riscul de diabet, in functie de tipul antibioticului. Totodata, la persoanele carora li s-au administrat antibiotice de mai mult de cinci ori intr-un an, riscul de diabet a crescut si cu 23-37%.

Aceasta asociere nu a fost pusa in evidenta in cazul antiviralelor si antifungicelor.

Cercetatorii mai arata ca persoanele diabetice prezentau inaintea diagnosticarii o sensibilitate mai accentuata la infectii (indeosebi urinare), ceea ce poate explica partial repetata prescriere de antibiotice. Ei ajung la concluzia ca antibioticele reprezinta un factor de risc in dezvoltarea diabetului, fara sa fie cauza directa a acestuia.

Autorii studiului sunt de parere ca acest tip de medicamente perturba flora intestinala, cu posibile efecte metabolice in cascada. in orice caz si nu numai din acest motiv, antibioticele trebuie prescrise numai atunci cand sunt absolut necesare.

Sursa: rtv.net
     
Tag-uri: antibiotice, risc, boli
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii