ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-02-2016, ora 14:05

Nike rupe legaturile cu Manny Pacquiao, dupa afirmatiile homofobe ale filipinezului

Articol de Madalina Irimia
Producatorul american de echipament sportiv Nike a decis sa rupa legatura cu boxerul filipinez Manny Pacquiao, dupa ce acesta a facut afirmatii homofobe, comparandu-i pe homosexuali cu animalele, precizeaza AFP.

"Consideram declaratiile lui Manny Pacquiao abjecte", a declarat un purtator de cuvant al grupului american, care a precizat ca Nike a pus capat relatiilor comerciale cu pugilistul, caruia ii era unul dintre cei mai importanti sponsori.

"Nike se opune cu fermitate oricarui fel de discriminare si are o lunga istorie de sustinere si aparare a drepturilor comunitatii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali si transsexuali)", a adaugat acesta.

Intr-un interviu acorda televiziunii filipineze, in timp ce se afla in plina campanie pentru un post de parlamentar, Manny Pacquiao (37 ani) a declarat: "Cunoasteti grupuri de animale in care un mascul este cu un masculin, iar o femela cu o femela?".

"Animalele sunt mai bune. Ele stiu cum sa distinga masculul de femela. Daca incuviintam relatia dintre un barbat si un barbat, o femeie si o femeie, atunci omul este mai rau decat animalele", a adaugat boxerul asiatic, singurul din istorie ce a detinut titlul mondial la opt categorii diferite.

In urma scandalului generat de afirmatiile sale, Pacquiao a facut un pas inapoi si si-a cerut scuze marti, pe contul sau Twitter.

"Imi pare rau foarte rau ca am ranit niste oameni cand i-am comparat pe homosexuali cu niste animale. Va rog, iertati-ma daca v-am ranit. Dumnezeu sa va binecuvanteze", a scris Pacquiao.

Membru al Camerei Reprezentantilor, Manny Pacquiao candideaza pentru un loc de senator la alegerile din luna mai, iar sondajele il crediteaza cu sanse mari sa-si atinga obiectivul.

Pugilistul filipinez are in palmares un bilant de 57 victorii, intre care 38 prin KO, 6 infrangeri si 2 egaluri in 20 de ani de cariera. El nu a mai luptat de la infrangerea suferita in fata americanului Floyd Mayweather, in asa-numitul "meci al secolului", disputat pe 2 mai 2015.

Mayweather si-a anuntat intre timp retragerea din activitate, insa o eventuala revansa a fost evocata, fiind asteptata de iubitorii boxului, dupa un prim duel dezamagitor.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii