ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
01-07-2014, ora 17:49

Nicolas Sarkozy, ARESTAT preventiv. Este o masura fara precedent impotriva unui fost sef al statului francez

Articol de Cristian Amariei

Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy a fost arestat preventiv marti, intr-un dosar privind presupuse fapte de trafic de influenta, o masura dispusa pentru prima data impotriva unui fost sef de stat in Republica a V-a, a declarat o sursa judiciara.

Aceasta masura judiciara a fost dispusa in contextul unor zvonuri tot mai insistente potrivit carora Nicolas Sarkozy ar urma sa revina pe scena politica pentru a prelua, la toamna, conducerea partidului sau, UMP (dreapta, in opozitie), afectat de o criza fara precedent de un scandal implicand facturi false.

Sarkozy a sosit cu putin inainte de ora locala 8.00 (9.00, ora Romaniei), la bordul unei masini negre cu geamuri fumurii care abia si-a croit drum printre cameramani catre parcarea sediului Directiei Centrale a Politiei Judiciare (DCPJ) din Nanterre, la periferia de vest a Parisului.

O sursa judiciara a declarat ulterior pentru AFP ca fost presedinte a fost plasat in arest preventiv.

Sarkozy si, inaintea lui, fostul presedinte Jacques Chirac, au fost inculpati in afaceri judiciare, dar, niciodata pana acum, niciunul dintre ei nu a fost plasat in arest preventiv.

Avocatul lui Nicolas Sarkozy, Thierry Herzog, se afla in arest preventiv de luni, dar si doi magistrati de rang inalt - Gilbert Azibert si Patrick Sassoust.

Integral pe mediafax.ro

Foto: theguardian.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii