ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
01-06-2013, ora 10:34

Nicolaescu: Statul, ca actionar la Antibiotice Iasi, da posibilitatea realizarii de investitii pentru dezvoltarea capacitatilor de productie

Articol de Cristian Amariei

Hotararea de guvern si memorandumul cu privire la Antibiotice Iasi aprobate in sedinta Executivului de miercuri au ca scop protejarea productiei de medicamente din Romania, 50% din profitul estimat in bugetul de venituri si cheltuieli pentru 2013 al intreprinderii urmand sa fie utilizat pentru investitii si pentru dezvoltarea capacitatilor de productie, a declarat intr-o conferinta de presa, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

"Statul ca actionar la Antibiotice Iasi ii da posibilitatea sa poata sa realizeze investitii pentru dezvoltarea capacitatilor de productie. Profitul net estimat in buget pentru 2013 va fi utilizat prioritar pentru investitii", a subliniat ministrul Sanatatii.

Banii vor putea fi folositi pentru dezvoltarea capacitatii de producere de antibiotice de tip cefalosporine, antibiotice injectabile care se folosesc in chirurgie si terapie intensiva, unguente, dezvoltarea unei capacitati suplimentare pentru substante sterile in vederea sustinerii productiei de penicilina injectabila, unde Antibiotice Iasi este lider de piata, a aratat ministrul.

El a subliniat ca intreprinderea Antibiotice Iasi este singurul producator roman de medicamente in portofoliul caruia sunt peste 150 de produse care se livreaza in toate spitalele din Romania si in peste 5.000 de farmacii. In plus, fabrica sustine cu sapte produse programul national de oncologie si asigura locuri de munca pentru 1.450 de persoane, contribuind la bugetul consolidat al statului cu aproximativ 44 milioane lei anual, a explicat Nicolaescu.

Sursa: AGERPRES

Foto: ziaruloval.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii