ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
13-01-2013, ora 15:00

Nicolaescu: In contractul-cadru 2013 vom sista finantarea din fondurile Casei pentru unitatile spitalicesti private

Articol de Madalina Irimia

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Mures, ca in contractul-cadru pe 2013, care va intra in vigoare cel mai probabil la data de 1 martie, va fi sistata finantarea din fondurile Casei Nationale pentru Asigurari de Sanatate pentru unitatile spitalicesti private, pentru ca fondurile publice sa ajunga la spitalele publice.

'In contractul-cadru 2013 care va intra, sper, in vigoare la 1 martie, vom sista finantarea din fondurile Casei pentru unitatile spitalicesti private. Astfel incat toti banii publici - vorbim de fondul unic national de asigurari sociale de sanatate - sa mearga catre spitalele publice. Circa 10 la suta, cat exista finantare pentru sectorul privat, in felul acesta, cu 10 la suta va creste fondul alocat spitalelor pentru perioada urmatoare. Ceea ce, impreuna cu cei 200 de milioane de lei pentru anestezie si terapie intensiva, sper ca va asigura o finantare superioara a spitalelor si va micsora din nemultumirile cetatenilor', a subliniat Eugen Nicolaescu.

Ministrul a sustinut ca cineva care isi dezvolta o afacere privata nu trebuie sa o faca pe banul public, iar 'cand isi gandeste business plan-ul respectiv, ca sa-si faca investitia, se gandeste ce venituri are din ceea ce poate el, nu din ceea ce fura de la stat sau din ceea ce incearca sa obtina prin trafic de influenta - sau poate printr-o competitie foarte serioasa si foarte deschisa'.

'Deci in acest moment decizia noastra este clara: sectorul public traieste din banul public; sectorul privat traieste din banul privat. Cred ca lucrurile sunt clare, precise, n-avem niciun fel de amestec, de nicio natura. In consecinta, cine va vorbi nu va sti ce vorbeste', a spus ministrul Nicolaescu.

Integral pe agerpres.ro

Foto: 9am.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii