ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-04-2016, ora 10:50

Nereguli grave la un amical al nationalei Romaniei: FIFA anunta o masura radicala

Articol de Cristian Amariei
Unul dintre meciurile amicale jucate de nationala Romaniei a fost marcat de nereguli grave, iar FIFA a decis sa ia o masura radicala.

Amicalul dintre reprezentativele Romaniei si Belgiei, disputat in noiembrie 2012 pe National Arena si castigat de "tricolori" cu scorul de 2-1, figureaza in palmaresul celor doua nationale desi regulamentul FIFA a fost incalcat.

Pentru ca un meci "international" sa fie luat in considerare de catre forul mondial o echipa nu poate face mai mult de sase schimbari, insa la partida respectiva selectionerul Romaniei, Victor Piturca, a operat opt modificari.

Potrivit celor de la Gazeta Sporturilor, arbitrul de centru al disputei, Mauro Bergonzi, a falsificat raportul oficial, informand FIFA ca nationala noastra a facut numai sase schimbari, astfel ca partida figureaza in palmaresul oficial.

Sursa citata a informat apoi forul mondial asupra celor intamplate cu adevarat pe National Arena, iar FIFA a luat o decizie radicala.

"Dupa o verificare suplimentara, meciul mentionat va fi scos din urmatoarea ierarhie, a lunii mai si nu va fi luat in considerare in palmaresul oficial ca meci intre primele reprezentative A", a transmis purtatorul de cuvant al FIFA.

Victor Piturca a efectuat sase schimbari la pauza meciului amical cu Belgia, introducandu-i in teren pe Tanase, Bourceanu, Bogdan Stancu, Costin Lazar, Torje si Dorin Goian.

Apoi, in partea secunda, au mai intrat Luchin si Stefan Radu, ajungandu-se la un total de opt schimbari.

Sursa: ziare.com
     
Tag-uri: fifa, amical, romania, nereguli
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii