ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SPORT
20-06-2016, ora 08:56

Nationala Romaniei, rusine istorica. A pierdut dupa 68 de ani cu Albania si a fost eliminata de la EURO 2016

Articol de Madalina Irimia
Romania a pierdut pentru prima oara in fata Albaniei inbtr-o confruntare oficiala, scor 0-1, la Lyon, si incheie pe ultimul loc in grupa A de la EURO 2016.

Iordanescu: Regretam rezultatul, dar nu e o seara asa neagra; nu pot sa fiu suparat pe jucatorii nostri

Selectionerul Anghel Iordanescu a declarat, duminica seara, dupa meciul cu Albania, scor 0-1, in urma caruia Romania a fost eliminata de la Euro-2016, ca nu poate fi suparat pe jucatorii sai si ca regreta rezultatul, dar a precizat ca seara nu este "asa neagra".

"Chiar nu ne reprosam nimic. Regretam rezultatul, dar nu e o seara asa neagra cum o vedeti dumneavoastra. infrangerea a venit de la echipa Albaniei, care are 21 de jucatori care activeaza in strainatate. Au fost foarte multe momente cand echipa noastra a fost la carma jocului. Ne reprosam ca am primit din nou un gol parabil, intr-un moment in care jocul era in favoarea noastra. in repriza a doua am incercat sa revenim in joc, am impins jocul mult, dar din pacate nu am reusita sa marcam. Nu pot sa fiu suparat pe jucatorii nostri, si-au dorit, au alergat, au incercat sa controleze jocul, dar asta este fotbalul. Echipa noastra in repriza a doua a fost prezenta in joc, dar ne-a lipsit finalizarea. Au fost si oportunitati. Ocazii clare nu am avut, dar daca aveam «feeling» la finalizare poate puteam sa marcam. Nu am ce sa le reprosez jucatorilor", a spus Iordanescu la Dolce Sport.

Anghel Iordanescu a precizat ca esecul in fata Albaniei nu "cade bine", dar albanezii nu mai sunt cum erau cu cateva decenii in urma. "Nu ne cade bine o infrangere din fata Albaniei, dar nu mai considerati Albania de pe vremea lui Dobrin sau Dumitrache. Albania a progresat enorm de mult. Daca vreti sa fim realisti trebuie sa intelegem ca pentru noi a fost o performanta ca am ajuns aici", a adaugat el.

Tatarusanu: Am luptat mult, am muncit, dar asta a fost valoarea noastra la acest turneu

Portarul Ciprian Tatarusanu a declarat, duminica, dupa ce nationala Romaniei a fost eliminata de la Euro-2016 din faza grupelor, ca se poate spune ca rezultatul cu Albania, scor 0-1, este unul rusinos, insa a subliniat ca albanezii au meritat victoria si a adaugat ca fotbalul romanesc va merge inainte si fara calificarea in optimile turneului din Franta.

"Se poate spune ca e un rezultat rusinos. Albanezii au fost mai buni si au meritat victoria. Ne-am dorit foarte mult sa inscriem dupa pauza, dar atat s-a putut astazi. Suntem foarte suparati, am vrut sa facem mai mult dar nu s-a putut. Este si vina mea la gol, mi-o asum, dar in fotbal sunt si momente grele. insa trebuie sa mergem mai departe. Fotbalul romanesc o sa mearga inainte si fara aceasta calificare. N-am obtinut rezultatele pe care ni le-am dorit. Am luptat foarte mult, am muncit, dar asta a fost valoarea noastra la acest turneu", a spus Tatarusanu la Dolce Sport.

Torje: Este rusinos. Eu personal si intreaga echipa, intregul staf le cerem scuze suporterilor

Fotbalistul Gabriel Torje a declarat, duminica seara, dupa eliminarea Romaniei de la Campionatul European, ca acest deznodamant este rusinos si ca el si colegii sai le cer iertare suporterilor.

"Cu siguranta este rusinos, nu avem nicio scuza, nu avem ce motive sa invocam. E rusinos si cred ca va fi greu sa trecem peste acest rezultat si peste acest Campionat European. Trebuie sa strangem randurile si sa ne concentram pentru o campanie buna de calificare la Cupa Mondiala. Daca vom juca cum am jucat in ultima perioada nu avem nicio sansa. Suntem cu totii vinovati. Am avut o grupa accesibila si nu am putut sa trecem. E greu sa ne dam seama ce s-a intamplat. Puteam sa ajut echipa mult mai mult personal. Eu personal si intreaga echipa, intregul staf le cerem scuze suporterilor, pentru ca au venit si ne-au sustinut", a spus Torje la Dolce Sport.

Sapunaru: Cred ca ne-am dorit prea mult victoria; imi pare rau ca i-am dezamagit pe romani

Fundasul Cristian Sapunaru a declarat, dupa infrangerea suferita in fata Albaniei, sinonima cu eliminarea Romaniei de la Euro-2016 inca din faza grupelor, ca ii pare rau ca echipa nationala i-a dezamagit pe romani.

"Cred ca ne-am dorit prea mult victoria si am reusit sa ne dezamagim pe noi, dar si familiile, romanii si toti cei care au fost alaturi de noi. Ne pare rau pentru ce s-a intamplat. Am atact toata repriza a doua, am avut ocazii de gol, am avut suturi la poarta, dar nu a vrut sa intre mingea in poarta. Pacat ca am muncit pana aici, ne-am dorit foarte mult sa ne califcam mai departe, erau sanse pentru toti cei aflati aici, dar am dat cu piciorul. Am 32 de ani si imi doream foarte mult sa ne califcam", a declarat Sapunaru, la Pro TV.

Stanciu regreta ca "tricolorii" i-au dezamagit pe fani: E o seara neagra

Mijlocasul Nicolae Stanciu a declarat, duminica seara, ca Romania a facut un joc slab cu Albania si regreta ca jucatorii i-au dezamagit pe fani, apreciind ca "tricolorii" au trait "o seara neagra".

"Ne doream sa castigam, sa mergem mai departe, dar am facut un meci foarte slab. Mi-am dorit foarte mult, era o sansa importanta pentru noi toti. Ne pare rau ca i-am dezamagit pe fani, pe noi, e o seara neagra. Nu stiu daca suntem slabi, jocul a fost slab, ei practic ne-au pedepsit. E foarte greu. Domnul Iordanescu nu ne-a anuntat nimic si chiar nu stim ce se va intampla pe viitor", a afirmat Stanciu la Pro TV.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii