A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664614.5095.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Nasterea prin cezariana creste riscul aparitiei obezitatii la nou-nascuti
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-09-2016, ora 11:44

Nasterea prin cezariana creste riscul aparitiei obezitatii la nou-nascuti

Articol de Madalina Irimia
Copii nascuti prin cezariana pot deveni obezi mult mai usor decat cei nascuti prin nastere naturala, conform unui studiu recent.

In cadrul studiului s-a descoperit ca bebelusi nascuti prin cezariana pot dezvolta mult mai usor obezitate atat cand sunt mici, cat si atunci cand sunt adulti sau adolescenti. ,,Nasterile prin cezariana sunt fara niciun dubiu necesare, fiind o procedura care uneori poate salva vieti,'' a declarat nutritionistul si epidemiologul Jorge Chavarro, de la Universitatea Harvard.

,,Insa cezariana implica si anumite riscuri atat pentru mama, cat si pentru nou-nascut. Descoperirea noastra dezvaluie ca riscul obezitatii este un factor de luat in considerare,'' a adaugat el. Cercetatorii au analizat informatiile a peste 22.000 de adulti care au luat parte studiul ,,Growing up today''.

Participantii care la momentul inceperii studiului (1996) aveau varsta intre 9 si 14 ani au avut indicele de masa corporala urmatit de-a lungul a 16 ani. De asemenea, cercetatorii au colectat date privind factorii care le-ar fi putut afecta obezitatea, inclusiv indicele de masa corporala al mamei inainte de nastere, fumatul si varsta la care copiii au fost conceputi.

Informatiile au dezvaluit ca participantii care au fost nascuti prin cezariana (22% din grup) aveau cu 15% mai multe sanse sa devina obezi fata de cei care s-au nascut pe cale naturala (78%)

Participantii studiului care aveau si frati (12.903 din totalul de 22.068 din grup) care erau nascuti prin cezariana aveau un risc cu 64% mai mare sa devina obezi spre deosebire de fratii si surorile lor nascute pe cale naturala.

,,Copii nascuti prin cezariana dezvolta mai putine bacterii intestinale, asadar au metabolismul mult mai lent,'' a declarat cercetatoarea Audrey Gaskins.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii