A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727663849.8543.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

NSA poate controla aproape orice iPhone
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-01-2014, ora 05:28

NSA poate controla aproape orice iPhone

Articol de Madalina Irimia

NSA, Agentia Nationala de Securitate din Statele Unite, poate sa controleze si sa acceseze datele de pe orice iPhone produs de Apple, insa compania sustine ca nu a colaborat in acest sens cu autoritatile, dar si ca isi va proteja utilizatorii de eventuali "hackeri", scrie portalul Digital Trends.

Cercetatorul german Jacob Appelbaum este cel care a descoperit in iPhone un spyware numit DROPOUTJEEP care permite Agentiei sa intercepteze mesajele, sa asculte mesajele din casuta vocala, sa obtina coordonatele georgrafice, sa capteze conversatiile purtate prin microfonul telefonului si chiar sa faca fotografii cu ajutorul camerei aparatului.

Potrivit unor documente facute publice de catre fostul angajat NSA, Edward Snowden, pentru a instala acest spyware, agentia a avut nevoie de acces fizic la telefoane, ceea ce s-a realizat, cel mai probabil, prin redirectionarea unor colete achizitionate de anumite persoane catre NSA.

Din documente mai reiese totodata ca NSA se pregatea pentru lansarea unei variante imbunatatite a spyware-ului care sa permita ca acesta sa fie instalat de la departare. Nu este cert la ora actuala daca acest lucru s-a intamplat, documentul fiind din 2008.

Integral pe gandul.info

Foto: cnet.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii