A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664475.8273.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

NSA anticipeaza atacuri masive ale piratilor informatici impotriva infrastructurilor americane
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-03-2016, ora 09:56

NSA anticipeaza atacuri masive ale piratilor informatici impotriva infrastructurilor americane

Articol de Madalina Irimia
SUA vor suferi atacuri informatice impotriva marilor sale infrastructuri, precum cel care a lovit reteaua electrica ucraineana in decembrie anul trecut, a avertizat marti directorul Agentiei americane de Securitate Nationala (NSA), amiralul Michael Rofers, citat de AFP.

"Singura intrebare este 'cand' — si nu 'daca' — SUA vor fi vizate de un comportament distructiv impotriva infrastructurilor-cheie", asemanator celui care a avut loc impotriva Ucrainei la sfarsitul anului 2015, a indicat Rogers, aflat in California pentru a participa la o dezbatere despre securitatea pe internet.

Reteaua electrica a Ucrainei a fost tinta unui atac cibernetic in 23 decembrie care a aruncat in intuneric timp de mai multe ore o mare parte a regiunii Ivano-Frankivsk din vestul tarii.

Acest atac "foarte elaborat" urmarea in acelasi timp "sa puna la pamant reteaua" electrica, dar si "sa incetineasca procesul de restabilire a curentului", anticipand solutiile care puteau fi luate de societatea de electricitate, a explicat seful NSA.

"In urma cu sapte saptamani a fost Ucraina. Dar nu este pentru ultima oara cand vom vedea asa ceva, si tocmai aceasta ma nelinisteste", a spus el.

Amiralul Rogers este seful NSA si, in acelasi timp, comandantul dispozitivului militar cibernetic american, forta care va dispune in curand de 6.000 de cadre specializate in razboiul informatic, pentru a proteja retelele americane, dar si pentru a ataca retelele adversarilor.

Administratia Obama propune cresterea cu 15,5% a bugetului alocat razboiului informatic in bugetul apararii in 2017, la 6,7 miliarde de dolari, adica un pic mai mult de 1% din bugetul total al apararii SUA.

Sursa: agerpres.ro
     
Tag-uri: nsa, atacuri, ucraina, sua
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii