ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-07-2014, ora 11:20

NOI PERLE LA BACALAUREAT 2014. "Oricum mori de foame cu cultura, ce dracu!"

Articol de Cristian Amariei

Poezia a dat multe batai de cap candidatilor la BACALAUREAT 2014, cu atat mai mult cu cat este pentru al treilea an consecutiv cand genul liric se regaseste printre cerintele de examen. Nici anul acesta profesorii nu au fost scutiti de savuroasele perle.

Pe langa confuzii si exprimari comice, liceeni au transmis si mesaje profesorilor corectori, sperand ca astfel vor reusi sa le castige indulgenta pentru o nota de trecere.

"Ne mai vedem vreo 3 sesiuni deacum incolo, ca dau de vreo 2 ani, e grea frate romana asta, sunt multi termeni", a scris unul dintre candidati, scrie adevarul.ro.

Un altul, revoltat ca are din nou poezia la subiectul principal, a avut un mesaj vulgar pentru profesori: "Bai, fac ceva pe voi, nu se poate, dar ce p…a mea e al zecelea an cand dau astia liric, dar uite va scriu eminescu – ion". Intr-un moment de sinceritate, un elev a dat vina pe profesorul de la clasa pentru slaba sa pregatire pentru examen: "profa mea de romana la clasa nu facea nimic, facea meditatii si lua banii colegilor, iar eu nu am facut nimic, am citit Morometi, ca asta ne-a zis ca ne da". Un alt candidat a venit cu o alta explicatie pentru lipsa de pregatire: "eu ma duc la ASE, nu-mi trebuieste romana".

Un candidat a fost si mai vehement: "Oricum mori de foame cu cultura, ce dracu", in timp ce altul considera ca tinerii trebuie sa se menajeze pentru a face fata volumului de lectura: "Tre sa ai grija de tine frate ca sa ai o viata linistita si sa poti citi toate operele astea".

,,Romanul Luceafarul este incredibil, are 175 de strofe’’ La interpretarea poeziilor, desi autorii alesi au fost considerati de profesori ca fiind accesibili, elevii s-au intrecut in perle:

"Riga Crypto era o ciupearca cam dura, fata de baietelul ei lapona Enigel"

"Nu-ti voi lasa decat bunaciuni dupa moartea ta poete"

"Luceafarul este o stea puternica dar de fapt era el Eminescu o cauta pe Veronica Micle, cat de mult o iubea pe saraca fata".

"Ion de Eminescu are influente balzaciene, ce le imprumuta de la Proust"

"Romanul Luceafarul este incredibil, are 175 de strofe, este cel mai lung din poezia romanesca"

Sursa: adevarul.ro

Foto: reporterul.ro

     
Tag-uri: perle, bac, elevi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii