A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1735957300.9977.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

NATO si-a testat de pe teritoriul Romaniei capacitatea comunicatiilor si controlul luptei la nivel operativ
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-06-2015, ora 09:39

NATO si-a testat de pe teritoriul Romaniei capacitatea comunicatiilor si controlul luptei la nivel operativ

Articol de Madalina Irimia
Timp de doua saptamani, Poligonul Militar de la Cincu, din judetul Brasov, a fost gazda celui mai de amploare exercitiu NATO desfasurat in Romania, Trident Joust 15, la care au luat parte 1.000 de militari din 25 de state. Prin acest exercitiu Comandamentul Aliat intrunit (JFC) de la Napoli, responsabil in acest an de Forta de Raspuns a NATO, a dislocat in premiera o structura si, tot in premiera, a fost exersat transferul comenzii si controlului Fortei de Raspuns a NATO spre aceasta locatie temporara.

Astfel, in intervalul 17-28 iunie, acest comandament — partea de informatii, comunicatii si coordonare — a fost mutat temporar in Romania, in timp ce Grupul de Sprijin Logistic intrunit (JLSG), cu sediul la Napoli, si-a mutat comandamentul in Bulgaria pentru a exersa capacitatea de sprijin a exercitiului Trident Joust 15 de la Cincu.

Seful Statului Major al Comandamentului Aliat intrunit (JFC) de la Napoli, general-locotenent Leonardo Di Marco, a aratat ca este pentru prima data cand Grupul de Sprijin Logistic intrunit se muta in Bulgaria si se antreneaza la o scara larga, intr-un mediu operational complex, pentru a confirma capacitatea comandamentului JLSG de a se disloca si functiona ca un comandament de sprijin logistic la nivel de teatru de operatii.

Generalul a aratat ca suportul logistic a fost asigurat de la Sofia pentru toata regiunea, in conditiile in care Comandamentul de la Napoli are misiuni reale in Kosovo, in Addis Abeba, Belgrad, Skopje.

O contributie hotaratoare la derularea exercitiului de la Cincu a avut-o Batalionul de Semnal al NATO, care asigura toate comunicatiile si informatiile si care este responsabil pentru stabilirea tuturor comunicatiilor de care Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord are nevoie. La Cincu a fost dislocat Batalionul 2 Comunicatii (2NSB).

Generalul-locotenent Michael Day, loctiitorul comandantului JFC Napoli, s-a aratat extrem de multumit de ceea ce 2NSB a fost capabil sa realizeze, aratand ca acest exercitiu de la Cincu a fost conceput pentru a testa capacitatea si agilitatea NATO. Generalul canadian a aratat ca din cele 750 de persoane care activeaza in JFC Napoli, peste 400 au fost dislocate la Cincu, scopul exercitiului fiind de a instrui membrii Fortei de Raspuns a NATO pentru a opera si pentru a demonstra capacitatea functionala completa intr-un cadru desfasurat.

Exercitiul de la Cincu a inclus transportul si conectarea echipamentelor, cum ar fi doua terminale la sol prin satelit de 2,4 metri conectate prin fibra optica la servere, modem-uri, satelit, telefoane si computere.

Locotenent colonel John Hinkel, comandantul Batalionului 2 Comunicatii NATO (2NSB) a aratat in timpul exercitiului ca structura pe care o conduce face parte din cele trei batalioane de comunicatii ale NATO.

'Batalionul 2 Comunicatii (2NSB) este unul dintre cele trei batalioane de comunicatii ale NATO din structura de comunicatii a Comandamentului Aliat pentru Operatii, grupul CIS este in directa subordonare a comandantului pentru Europa si misiunea noastra este de a furniza sprijin pe comunicatii si informatica structurilor NATO. Grupul are unitati stationate in 13 tari din Europa, include circa 1.500 de militari si civili, participa la 5 operatiuni NATO in desfasurare si numeroase alte exercitii si in medie pe an sunt dislocati in jur de 900 de militari la operatii si exercitii. Obiectivul nostru este sa asiguram conectivitatea si comunicatiile NATO indiferent de locatia in care se afla comandamentele si fortele. Batalionul are 469 de militari si civili este compus din sase module dislocabile de comunicatii, o companie de mentenanta si sprijin si Statul Major al Batalionului', a subliniat locotenent colonel John Hinkel.

Cea mai mare parte a Batalionului este situata in Italia, insa are Modulul Dislocat de Comunicatii (DCM) ECO in Bucuresti si un alt DCM in Gorda Molina in Bulgaria.

Potrivit lt.col. John Hinkel, misiunea Batalionului 2 Comunicatii pe parcursul exercitiului Trident Joust 15 a fost de a pregati, disloca, instala, opera si de a mentine echipamentele de comunicatii, pentru a activa si opera un grup de sprijin de comunicatii si informatii. Acest grup de sprijin asigura comanda si controlul tuturor mijloacelor de comunicatii si informatice ale NATO.

'Batalionul asigura managementul retelelor NATO si totodata sprijinul logistic al acestora. Scopul acestui grup CIS este de a sprijini comanda si controlul Comandamentului Aliat intrunit de la Napoli in situatia dislocarii. Cea mai mare parte a Batalionului este in stand by pe parcursul acestui an, iar la ordin elemente ale acestui batalion sunt pregatite sa fie dislocate in 48 de ore, 5 zile, respectiv 15 zile. Pentru acest exercitiu noi am activat si am dislocat cea mai mare parte a elementelor pe care le avem in acest an in stand by. Batalionul 2 Comunicatii impreuna cu structuri din cadrul Agentiei NATO de Comunicatii si Informatica formeaza elementul principal al acestui grup de sprijin pe comunicatii. Acest grup este responsabil pentru extinderea retelelor NATO si pentru asigurarea sprijinului CIS al fortelor', a spus ofiterul.

Potrivit acestuia, Modulul de Comunicatii Dislocabil A este in prezent la Sofia, in Bulgaria, si sprijina Grupul de Sprijin Logistic intrunit. Modulul de Comunicatii Dislocabil ECO a fost mutat la Fagaras si a oferit sprijin din punct de vedere al comunicatiilor si al informaticii structurilor de control exercitiului Trident Joust 15 si Modului de Comunicatii Delta, care a fost dislocat la Cincu.

Continuarea aici.
     
Tag-uri: nato, romania, cincu
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii