A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662262.3468.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

NATO a decis prelungirea misiunii in Afganistan dincolo de sfarsitul anului 2016
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-05-2016, ora 12:05

NATO a decis prelungirea misiunii in Afganistan dincolo de sfarsitul anului 2016

Articol de Madalina Irimia
NATO a decis vineri prelungirea dincolo de sfarsitul anului 2016 a misiunii sale "Resolute Support" de instruire si consiliere a fortelor armate afgane, confruntate cu "provocari grave de securitate", a anuntat secretarul general Jens Stoltenberg la Bruxelles, la finalul reuniunii ministrilor de externe din cele 28 de state aliate, transmite AFP.

"Fortele afgane fac dovada de un curaj adevarat (...) si beneficiaza din partea noastra de instruire, consiliere si asistenta, dar Afganistanul continua sa se confrunte cu provocari grave de securitate", a explicat Stoltenberg.

"Acesta este motivul pentru care, astazi, ministrii si-au dat acordul pentru a sprijini misiunea 'Resolute Support' dincolo de anul 2016", a adaugat secretarul general. "Autoritatile noastre militare vor studia detaliile misiunii dincolo de 2016, inclusiv in regiunile din Afganistan", a aratat el, fara a preciza pana la ce data va fi continuata misiunea.

In urma cu un an, Alianta isi anuntase intentia de a transforma aceasta misiune intr-una civila, daca situatia de securitate din Afganistan se va ameliora.

Pe de alta parte, Stoltenberg s-a declarat "increzator" ca, la viitorul summit din 8-9 iulie de la Varsovia, liderii statelor NATO "se vor angaja cu fermitate sa continue finantarea fortelor afgane pana in 2020".

Fondul creat in acest scop dispune in prezent de 1,4 miliarde de dolari, dar sunt necesare cel putin 5 miliarde pe an.

NATO a incheiat, la 31 decembrie 2014, misiunea de lupta in Afganistan lansata dupa atentatele din 11 septembrie 2001, pe care a continuat-o cu 'Resolute Support', la care participa 13.000 de militari, dintre care aproape 10.000 de americani.

Sursa: agerpres.ro
     
Tag-uri: nato, misiune, afganistan
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii