A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719755805.1853.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Muzeul Literaturii Romane Iasi pregateste surprize pentru saptamana „Scoala altfel”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-03-2014, ora 15:34

Muzeul Literaturii Romane Iasi pregateste surprize pentru saptamana „Scoala altfel”

Articol de Madalina Irimia

Muzeul Literaturii Romane Iasi pregateste surprize cultural-educationale elevilor si profesorilor participanti in cadrul programului „Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun” de anul acesta, care se va desfasura in perioada 7-11 aprilie.

La muzeul „Ion Creanga” se va putea vizita expozitia Copilaria parintilor nostri, expozitie-experiment realizata de liceeni ieseni, la initiativa Muzeului Literaturii Romane Iasi, conceputa in mod special pentru „Scoala altfel”. Un exercitiu de comunicare intre generatii, expozitia este alcatuita din obiecte din perioada comunista, adunate de catre liceeni si organizate pe temele familie, scoala si societate.

Vizitatorii se vor putea bucura si de expozitia temporara Chic. Doamne de altadata, de la muzeul „Vasile Pogor”, care recreeaza atmosfera secolului al XIX-lea prin bijuterii, articole de imbracaminte, accesorii si fotografii cu doamne celebre ale epocii si stilurile personale ale acestora.

La muzeul „Mihai Eminescu”, pe langa expozitia de baza care a fost reinnoita, se poate vizita si Artisti fotografi ai secolului al XIX-lea, inceput de secol XX, o selectie de portrete ale marilor familii regale, personalitati romanesti si europene de la 1850 si pana in primele decenii ale secolului al XX-lea. Cuprinzand 180 de exponate originale, expozitia prezinta mari artisti europeni si romani (Félix Nadar, Mayer&Pierson, Gustave Le Grey, Abdullah Frères, Disdéri, Spirescu etc.). De asemenea, mari personalitati sunt ilustrate in fotografii originale: Mihai Eminescu, Ion Creanga, Veronica Micle, Yehudi Menuhin, George Enescu, Constantin Nottara, Regele Carol I, Regina Elisabeta etc.

In saptamana „Scoala altfel”, muzeele aflate in componenta MLR Iasi vor fi deschise vizitatorilor si in ziua de luni. Lista muzeelor care vor putea fi vizitate de luni pana duminica, in intervalul orar 10-17, este urmatoarea:

1. Muzeul „Ion Creanga” (Bojdeuca din Ticau)

2. Muzeul „Sf. Ierarh Dosoftei Mitropolitul”

3. Muzeul „Mihai Codreanu”

4. Muzeul „Vasile Pogor”

5. Muzeul „Otilia Cazimir”

6. Colectia „Istoria teatrului romanesc” (la etajul Muzeului „Mihai Eminescu”)

7. Muzeul „Mihail Sadoveanu”

8. Muzeul „G. Topirceanu”

9. Muzeul „Mihai Eminescu”

10. Muzeul „Vasile Alecsandri”, comuna Mircesti

11. Muzeul „Constantin Negruzzi”, sat Hermeziu, comuna Trifesti

Pretul de intrare la muzee, cat si pentru vizitarea expozitiilor temporare, este de 1 leu pentru elevi. Mai multe detalii despre muzee, expozitii si colectii ale MLR Iasi, precum si date pentru programari ale vizitelor se regasesc la adresa www.muzeulliteraturiiiasi.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii