A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664368.2474.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Muncitor decapitat de un coleg care a incercat sa-l salveze cu un excavator dupa o surpare de pamant
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-06-2014, ora 18:46

Muncitor decapitat de un coleg care a incercat sa-l salveze cu un excavator dupa o surpare de pamant

Articol de Cristian Amariei

Doi muncitori care incercau sa branseze o conducta la o adancime de doi metri si jumatate au fost surprinsi, marti dupa-amiaza, de un mal de pamant in localitatea doljeana Poiana Mare, unul dintre ei fiind decapitat de catre un coleg care a incercat sa-i salveze pe cei doi cu un excavator.

Cei doi muncitori angajati ai TCIF Craiova, un tanar de 25 de ani, din municipiu, si un gorjean de 47 de ani, incercau, marti, sa branseze o conducta in localitatea doljeana Poiana Mare, la o adancime de peste doi metri si jumatate, iar la un moment dat malul de pamant s-a surpat peste ei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Colegii celor doi muncitori au sarit imediat in ajutor incercand sa-i scoata de sub malul de pamant, insa unul dintre ei, craioveanul Dumitru Nicolete, de 25 de ani, a fost decapitat de cupa unui excavator in timpul manevrelor de salvare.

Celalalt barbat, Petre Fischelea, de 47 de ani, din judetul Gorj, a fost scos de sub malul de pamant, cu ajutorul pompierilor de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Dolj, care fusesera anuntati despre accident.

Din primele date de la fata locului a reiesit ca excavatorul era manevrat de catre un barbat de 58 de ani, din judetul Gorj, coleg de santier cu muncitorii prinsi sub pamant.

Cadavrul tanarului craiovean a fost dus la morga, unde urmeaza sa se stabileasca daca era deja mort in momentul in care colegii sai au intervenit cu excavatorul sau barbatul a murit in urma acestei manevre.

Inspectorii Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Dolj au stabilit ca cei doi muncitori lucrau cu contracte de munca in cadrul firmei respective si erau muncitori necalificati.

Inspectorii de munca si politistii fac anchete pentru a stabili imprejurarile exacte in care a avut loc accidentul.

"Malurile de pamant erau partial sprijinite pe lungimea santului la care lucrau munictorii, o parte era asigurat, dar in locul in care s-a produs alunecarea nu erau luate masurile necesare de asigurare", a declarat Catalin Mohora, inspector sef ITM Dolj.

Muncitorul de 47 de ani, din judetul Gorj, care a fost salvat, a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta din Craiova.

In acest caz se fac cercetari pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa.

Sursa: mediafax.ro

Foto: evz.ro

     
Tag-uri: excavator, pamant, deces
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii