A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675108.7267.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Multi bolnavi de cancer nu renunta la fumat, desi pot suferi complicatii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-08-2014, ora 14:34

Multi bolnavi de cancer nu renunta la fumat, desi pot suferi complicatii

Articol de Cristian Amariei

Fumatul poate produce noi mutatii si chiar forme secundare de cancer in cazul persoanelor care au supravietuit dupa ce au fost diagnosticate cu cancer si, cu toate acestea, 9,3 % dintre acestea nu renunta la tigari, arata un studiu realizat pe 2.938 de pacienti din SUA carora le-a fost depistata boala in urma cu noua ani, informeaza miercuri ziarul spaniol 'ABC'.

Rezultatele cercetarii au fost publicate in 'Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention', revista a Asociatiei Americane pentru Cercetarea Cancerului (AACR), si reprezinta un veritabil semnal de alarma, considera specialistii.

„Este nevoie sa oferim consiliere adecvata, sa facem interventiile necesare si sa administram posibile medicamente pentru a-i ajuta sa se lase de fumat” pe cei care au supravietuit unui cancer, sustine principalul autor al studiului, Lee Westmaas, director pentru cercetarile in domeniul tutunului de la Societatea Americana pentru combaterea Cancerului (ACS).

Conform studiului ACS, fumeaza 17,2% dintre cei cu cancer la vezica urinara, 14,9% dintre cei cu tumoare la plaman, 11,6% dintre pacientele cu cancer ovarian, 7,3% dintre bolnavii de cancer la rinichi si 6,8% dintre bolnavii de cancer colonorectal.

Probabilitatea ca supravietuitorii unui diagnostic de cancer sa fumeze a fost mai mare in cazul tinerilor, a persoanelor cu un nivel de educatie mai modest, cu venituri mai mici si care obisnuiau sa consume mai mult alcool.

Fumatul este o activitate care provoaca dependenta, iar faptul ca o persoana sufera de cancer nu este o garantie ca va renunta la acest obicei, chiar si atunci cand cancerul este direct legat de fumat”, a afimat Lee Westmaas, insistand asupra necesitatii unei actiuni mai sustinute pentru combaterea fumatului.

Sursa: agepres.ro

     
Tag-uri: fumat, cancer, studiu
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii