ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-05-2016, ora 09:48

Motivul surprinzator pentru care toate capacele de pix au un orificiu in partea superioara

Articol de Cristian Amariei
Probabil ca multi se intreaba care este rolul gaurii din partea superioara a capacelor de pix. De-a lungul timpului, au fost date numeroase raspunsuri, care se refera fie la faptul ca sunt doar niste elemente de design, ar regla presiunea aerului sau ar impiedica uscarea cernelii. Intr-adevar, aceste orificii ne permit sa inchidem capacul pixului in mod adecvat, fara a fi luata in considerare problema presiunii aerului. Motivul principal pentru care gaurile au fost realizate este, insa, altul: riscul mult mai scazut ca cineva sa se sufoce in timp ce inghite un capac de pix.

Exista numeroase persoane care recunosc ca obisnuiesc sa roada capacele pixurilor. Cercetatorii spun ca acestia pot inghiti cu usurinta aceste obiecte si se pot sufoca in orice moment.

Prin largirea gaurii din partea superioara a capacelor de pix, specialistii companiei BIC au permis cresterea fluxului de aer in interiorul obiectelor, reducand, astfel, riscul ca cel care le inghite sa se sufoce.

,,Toate capacele noastre sunt conforme cu standardele internationale de siguranta, care incearca sa reduca la minimum riscul ca cei mici sa inghita aceste obiecte. Unele dintre acestea au o mica gaura in partea superioara, pentru a se alinia masurilor de siguranta existente", sustin reprezentantii BIC, pe site-ul oficial al companiei.

Se estimeaza ca aproximativ 100 de oameni mor anual in Statele Unite, pentru ca s-au sufocat cu capace de pix. Si alti producatori au urmat exemplul celor de la BIC, adaugand gauri mai mari in zona superioara a capacelor.

Sursa: descopera.ro
     
Tag-uri: pix, bic, capac
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii