A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719816596.8853.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Motivul pentru care o eleva a fost pedepsita cu 37 de zile de izolare
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-01-2013, ora 07:41

Motivul pentru care o eleva a fost pedepsita cu 37 de zile de izolare

Articol de Madalina Irimia

O secta fundamentalista crestina din Marea Britanie este investigata pentru cruzime fata de copii, dupa ce a aplicat pedepse elevilor care au incercat sa foloseasca internetul sau reteaua Facebook, relateaza Daily Mail.

“Fratia Exclusiva” are aproximativ 16.000 de membri in Marea Britanie si a primit sprijinul a peste 50 de parlamentari pentru a-si mentine statutul de organizatie caritabila, ceea ce o scuteste de taxe asupra donatiilor primite.

O ancheta a ziarului britanic a descoperit un regim extrem de dur in cadrul scolilor care apartin sectei. Elevii sunt izolati acasa daca sunt prinsi ca folosesc internetul, batranii rup din carti paginile care contin referinte la sex, homosexuali sau boli sexuale, iar fetele si baietii nu au voie sa-si vorbeasca.

Sase elevi au fost pedepsiti cu izolare pentru ca si-au facut profil pe Facebook. In secta, tehnologia moderna este vazuta ca o unealta a diavolului. O fata a primit pedeapsa record de 37 de zile de izolare.

Nu avea voie sa aiba niciun fel de contact cu altcineva in afara de de membrii familiei. A suferit atat psihic cat si fizic, pentru ca nu si-a mai vazut prietenii. A pierdut din greutate si era stresata emotional”, a povestit unul dintre profesori, care nu facea parte din secta.

Fetita era adusa si luata zilnic de la scoala, statea izolata intr-o clasa separata si nu avea voie sa aiba contact cu nimeni, in afara de batranii sectei.

Un purtator de cuvant al sectei a explicat rolul acestei pedepse: “Izolarea nu este o pedeapsa, ci trebuie sa incurajeze oamenii sa ia in considerare consecintele actiunilor lor. Atunci cand sunt implicati tineri, decizia este luata de parinti, la sugestia batranilor. Fratia decide ce e mai bine pentru scoala, bazandu-se pe credintele lor religioase si morale”.

Elevii pedepsiti aveau intre 16 si 18 ani.

Secta are 46.000 de adepti la nivel mondial si este condusa de Bruce Hales, din Sydney, Australia. Hales sustine ca lumea este “rea” si ca segregarea fata de ea este “cel mai bun lucru dat de Dumnezeu”.

Sursa: gandul.info

Foto: smh.com.au

     
Tag-uri: secta, Facebook, izolare
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii