STIRILE CELE MAI...
IA'SI - Un banc pe zi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi
Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
SOCIAL
22-11-2016, ora 09:41
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
Motivul pentru care copiilor nu le place broccoli
Articol de Madalina Irimia Creierul uman apreciaza valoarea caloriilor si gustul placut al alimentelor in functie de culoare, astfel incat rosul este considerat gustos, iar verdele, neatractiv. De aceea, copiilor nu le plac alimentele verzi, sustin oamenii de stiinta italieni.
Culoarea ne determina sa mancam sau nu ceva, deoarece alimentele sunt percepute mai intai cu vazul. Oamenii prefera in mod natural sa aleaga alimente, cum ar fi carnea rosie in locul celor verzi cum este broccoli.
Conform unor teorii, sistemul nostru vizual a evoluat pentru a identifica cu usurinta fructele si legumele mai nutritive din spatiile verzi din jur”, a declarat Raffaela Rumiati, profesor pentru stiinte cognitive si coordonator al studiului, din cadrul Institutului International de Studii Avansate din Trieste. „Suntem fiinte vizuale, spre deosebire de animale, cum ar fi cainii care se bazeaza mai mult pe miros. Distingem in mod special rosul de verde”, a sustinut Raffaela Rumiati.
Cu cat este mai rosu un aliment in forma neprelucrata, cu atat este mai probabil ca acesta sa fie bogat in calorii. Alimentele verzi sunt, de obicei, dietetice. Acest lucru este valabil si pentru alimentele procesate, desi in acest caz, culoarea isi pierde eficienta ca indicator de calorii. Instinctiv, oamenii continua sa caute culoarea rosie si in mancarea gatita. Preferinta pentru rosu in loc de verde se observa si pentru alte obiecte decat alimentele. Oamenii de stiinta au lucrat cu mai multi voluntari care au evaluat diferite alimente dupa mai multe imagini.
Sursa: descopera.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email