ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-02-2016, ora 09:56

Motivul neasteptat pentru care un CEO plateste chelnerii pentru ca ei sa incurce comanda celor cu care ia micul dejun

Articol de Madalina Irimia
Walt Bettinger, CEO-ul companiei americane din domeniul finantelor Charles Schwab, are o metoda mai putin obisnuita prin care isi testeaza potentialii angajati. El a declarat intr-un interviu acordat publicatiei The New York Times ca atunci cand face angajari, se concentreaza mai ales pe personalitatea candidatului.

„Pun intrebari precum „Povesteste-mi despre cele mai mari reusite din viata ta”. Incerc sa aflu daca viziunea lor despre lume se rezuma la ei sau la cei din jurul lor. Ii voi intreba despre cele mai mari esecuri din viata si voi observa astfel daca au o identitate asumata sau daca sunt rezultatul influentei altor persoane.”

Cel mai interesant aspect al modului in care Bettinger isi intervieveaza potentialii angajati este ca ii invite la micul dejun, dar soseste mai devreme la restaurant si il roaga pe manager sa incurce comanda persoanei care i se va alatura, in schimbul unui bacsis consistent.

Fac acest lucru pentru ca vreau sa vad cum va reactiona candidatul in aceasta situatie. Acest lucru ma va ajuta sa inteleg cum rezolva situatia. Sunt suparati, frustrati sau intelegatori? Viata e asa, la fel si afacerile. Este doar o alta modalitate de a arunca o privire in inimile, si nu in mintea lor.”

In cazul in care potentialul candidat alege sa nu spuna nimic in cazul unei comenzi gresite, acest lucru ar putea insemna ca este timid, ca nu este atent la detalii sau ca nu isi doreste sa indrepte o greseala - mesaje pe care nimeni nu isi doreste sa le transmita unui potential angajator, scrie Business Insider.

Sursa: businessmagazin.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii