A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719815662.4082.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Morcov proaspat sau fiert? Vezi care varianta este mai sanatoasa!
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-10-2014, ora 17:03

Morcov proaspat sau fiert? Vezi care varianta este mai sanatoasa!

Articol de Madalina Irimia
De multe ori auzim ca legumele si fructele in stare cruda sunt cele mai sanatoase. Dar este oare adevarat? Ati crede ca morcovii raw nu sunt la fel de benefici sanatatii precum cei fierti? Profesorul Lesley Regan a demonstrat pentru ca nu in stare cruda, ci pregatiti la temperatura inalta, morcovii sunt mai bine absorbiti, fiind astfel mai sanatosi!

Cel mai important element continut de morcovi este betacarotenul, un antioxidant ce-i confera acestuia culoarea specifica, portocalie. Odata ajuns in organism, betacarotenul este transformat in retinol. insa nu in forma sa naturala, ci mai degraba fiert, morcovul pare a fi mai util organismului.

Pentru a vedea ce se intampla cu morcovii odata ajunsi in intestine si pentru a putea stabili sub ce forma ne aduc cele mai multe beneficii, profesorul Lesley Regan a demarat un experiment destul de simplu, filmat intr-un laborator al Institului de Cercetare Alimentara din Marea Britanie.

A mestecat cativa morcovi, iar bolului rezultat i-a dat drumul intr-o masinarie ce imita perfect intestinele umane. Dupa circa 12 de minute, timp in care morcovii au trecut prin asa-zisul stomac, profesorul Regan a prelevat ultimele ramasite ale legumei, le-a amestecat cu ulei si le-a analizat apoi cu atentie.

Cu cat uleiul devine mai inchis la culoare, cu atat mai mult betacaroten este disponibil pentru a fi absorbit de catre organism. Uimitor este ca rezultatele indica o mai mare absorbtie a betacarotenului in cazul morcovilor fierti decat in cazul morcovilor cruzi, ceea ce ar trebui sa le dea de gandit adeptilor dietei raw.

Integral pe csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii