Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
Mojito, cocteilul cubanez pentru un Revelion de vis
Articol de Madalina IrimiaMojito, veritabila bautura nationala din Cuba, este un cocteil racoritor care va va duce cu gandul sa dansati salsa in noaptea de Revelion.
Reteta de fata incearca sa reproduca cu fidelitate Mojito asa cum este realizata in Cuba, mai exact in centrul vechi al Havanei.
Ingrediente pentru un pahar:
- 50 ml de rom, ideal ar fi cel de culoarea chihlimbarului (Havana Club de 3 ani)
- 1 lingurita (folosita pentru prepararea cafelei) de zahar din trestie, nerafinat
- zeama de la 1/2 lamaie verde
- 4 frunze de Mentha piperita (proaspata)
- sifon sau apa minerala carbogazoasa
- gheata
- angostura (bitter)
Preparare:
1. Zdrobiti frunzele de menta intr-o piua.
2. Asezati-le intr-un pahar.
3. Adaugati zeama de lamaie verde, zaharul si cateva picaturi de angostura. Amestecati.
4. Puneti gheata zdrobita pana la jumatatea paharului.
5. Adaugati romul si reamestecati.
6. Completati paharul cu apa minerala.
Serviti intr-un pahar inalt, decorati cu felii de lamaie galbena si frunzulita de menta.
Alte idei:
Unii barmani trec gheata si menta prin mixer pentru a obtine o textura mai fina.
De asemenea, se poate inlocui zaharul cu sirop, dar nu in totalitate, caci farmecul bauturii consta in aceste boabe de zahar care crantane intre dinti.
Apa minerala poate fi inlocuita cu sampanie.
Sursa: ziare.com
foto: nicksicebox.com
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email