ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-05-2015, ora 11:52

Mituri bizare despre alimentatie care ne asalteaza in mod constant, pe internet

Articol de Cristian Amariei
Internetul ne poate oferi o multime de solutii la felurite probleme, insa trebuie sa stim ca sursele de unde ne luam informatiile sunt credibile. In materie de alimentatie, pe internet circula mai multe mituri, cateva dintre ele demontandu-le aici cu informatii stiintifice.

Celulele canceroase se hranesc cu zahar

Numeroase voci spun ca un consum ridicat de zahar este asociat cu un risc crescut de aparitie a cancerului, insa celulele canceroase nu se hranesc cu zahar. Portivit Institutului National de Cancer din SUA si Societatii Americane a Bolnavilor de Cancer, legatura dintre consumul de zahar si cancer este un pur indirecta.

Consumul ridicat de zahar predispune la ingrasare, la supraponderabilitate si la obezitate, iar greutatea corporala in exces este, intr-adevar, un factor care creste riscul aparitiei diverselor tipuri de cancer.

Dietele vegetariene schimba “chimia corpului” pentru a te slabi

Informatia falsa suna astfel: dietele vegetariene aduc nivelul PH-ului din organism la un nivel alcalin, undeva intre 7 si 7,5, fapt care te ajuta sa slabesti. Insa stiinta nu sustine aceasta afirmatie. PH-u este, de fapt, o unitate de masura a aciditatii si a alcalinitatii. Un PH de 0 (zero) este complet acid, in timp ce unul de 14 este complet alcalin, neutralitatea regasindu-se la nivelul 7. Mai multe informatii de pe internet, provenite din surse suspecte, arata ca o dieta bogata in zahar, in produse procesate, in carne si produse din carne cresc aciditatea (scad nivelul PH-ului) din organism. Din acest motiv, se spune ca o dieta alcalina este indicata pentru reducerea PH-ului si trebuie sa contina fructe si legume, ajutand totodata la scaderea in greutate.

In adevarul sta in felul urmator: indiferent ce mananci, organismul dispune de anumite procese prin care se asigura ca nivelul PH este echilibrat, aciditatea fiind tinuta sub control. Aciditatea in stomac are un PH de 1,35 pana la 3,5. Insa ai nevoie de aciditate pentru descompunerea mancarii. Pe de alta parte, sangele este are un PH neutru, intre 7,35 si 7,45. Controlul PH-ului este absolut necesar. Doar o usoara scadere sau crestere a PH-ului sangelui fata de valorile normale are repercusiuni grave, cum ar fi insuficienta renala, urmata de deces. Concluzia: ceea ce mananci iti influenteaza PH-ul urinei, dar nu si pe cel al sangelui sau al tesuturilor.

Continuarea aici
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii